Βόλος: Εκκενώθηκαν διαμερίσματα σε πολυκατοικία λόγω φωτιάς στο υπόγειο – Απεγκλωβίστηκαν 15 άτομα



 

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 8.30 σήμερα το βράδυ σε υπόγειο πολυκατοικίας στον Βόλο. Δεκαπέντε άτομα και ένα παιδί απεγκλώβισαν οι πυροσβέστες.

Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 8.30 σήμερα το βράδυ ξέσπασε φωτιά στο υπόγειο πολυκατοικίας επί της οδού Καραμπατζάκη, στο ύψος της Παρασκευοπούλου, από άγνωστη αιτία και η Πυροσβεστική έστησε επιχείρηση απεγκλωβισμού δεκαπέντε ενοίκων και ενός μικρού παιδιού, που μένουν στην πολυκατοικία και παγιδεύτηκαν από τον πυκνό καπνό, καθώς στον χώρο υπήρχαν απορρίμματα και παλιά έπιπλα που κάηκαν.

Στην Πυροσβεστική υπηρεσία σήμανε συναγερμός, στο σημείο πήγε το σύνολο της δύναμης 40 πυροσβέστες, οι οποίοι απομάκρυναν χωρίς απρόοπτα τους ανθρώπους (έναν σκύλο και μια γάτα) από τα μπαλκόνια των διαμερισμάτων τους και επικεντρώνονται στο σβήσιμο της φωτιάς.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερα υδροφόρα και ένα κλιμακοφόρο όχημα, που συνεχίζουν την προσπάθεια κατάσβεσης, ενώ η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση κατάσβεσης είναι δύσκολη, γιατί στον χώρο υπάρχουν έπιπλα, καυσόξυλα και παλιές οικοσκευές, ενώ υπήρχε και λέβητας, ευτυχώς, χωρίς καύσιμο. Επιπλέον, οι πυροσβέστες επιχειρούν στα «τυφλά» λόγω του ότι υπάρχει σκοτάδι και καπνός.

Επικεφαλείς της επιχείρησης είναι ο πύραρχος διοικητής των Π.Υ. Θεσσαλίας Γιώργος Βλότζος και ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου Νίκος Ιερεμίας.

Ο κ. Ιερεμίας ανέφερε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε υπόγειο αποθηκευτικό χώρο πολυκατοικίας, όπου υπάρχουν πολλά απορρίμματα και μεγάλη συσσώρευση καύσιμης ύλης. Ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής τόνισε ότι στο υπόγειο υπάρχει έντονος καπνός και οι πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν την πυρκαγιά.

Ο ίδιος είπε ότι εκκενώθηκε η πολυκατοικία από του ενοίκους, διασφαλίστηκε ότι οι άνθρωποι είναι ασφαλείς και γίνεται επιχείρηση στο υπόγειο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου διαβεβαίωσε ότι δεν κινδύνεψε άνθρωπος, γιατί είχαν βγει στα μπαλκόνια και είχαν καθαρό αέρα και έγινε η απομάκρυνσή τους με την κλίμακα.

Οι πυροσβέστες, μετά τη διάσωση των ενοίκων δουλεύουν στη κατάσβεση της πυρκαγιάς, που έχει περιοριστεί στον χώρο του υπογείου, αλλά πήγαιναν στα «τυφλά» καθώς το περιβάλλον είναι άγνωστο, υπάρχουν πολλά αντικείμενα και έντονος καπνός.

Dnews.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.