Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Νεκρός 53χρονος από τη Λάρισα – Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι πρώτοι ταξιδιώτες



 

Ένας 53χρονος από τη Λάρισα είναι ο νεκρός από το δυστύχημα με το λεωφορείο που έγινε χτες, Παρασκευή στο κέντρο του Βουκουρεστίου, ενώ και η σύζυγός του, με την οποία ταξίδεψαν στη Ρουμανία για τα Χριστούγεννα είναι σοβαρά τραυματισμένη.

Την ίδια ώρα, μια 30χρονη, βρίσκεται σε κώμα στη ΜΕΘ με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, με τους τραυματίες να ανέρχονται συνολικά στους 22.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών. Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.
Σύμφωνα με την Ελληνίδα πρέσβη στη Ρουμανία Σοφία Γαμματά, η οποία μίλησε στον ΣΚΑΪ, οι 16 επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους επιστρέφουν αεροπορικώς στην Ελλάδα με πτήση Βουκουρέστι-Αθήνα στις 10:45, ενώ άλλα δύο άτομα το απόγευμα.
Το σημείο καρμανιόλα και το «λάθος» του οδηγού με το Google Maps
Το τουριστικό λεωφορείο είχε ξεκινήσει από τον Βόλο και την Λάρισα, με 47 επιβαίνοντες, παραβίασε το όριο ύψους και προσέκρουσε σε μεταλλική δοκό για τη σήμανση. Η μεταλλική δοκός συνέθλιψε την οροφή του λεωφορείου, ενώ τα παράθυρα του πούλμαν θρυμματίστηκαν.

Πρόκειται για ένα σημείο καρμανιόλα, καθώς η πινακίδα ναι μεν προειδοποιεί για το μέγιστο ύψος που πρέπει να έχουν τα οχήματα που θέλουν να περάσουν κάτω από τη γέφυρα, κάτι που φαίνεται όμως πως δεν αντιληπτό από αρκετούς με αποτέλεσμα να σημειώνονται συνεχώς τροχαία.
Σύμφωνα με ΜΜΕ της Ρουμανίας συνολικά 7 τροχαία έχουν συμβεί από τα εγκαίνιά του συγκεκριμένου δρόμου στις 4 Σεπτεμβρίου 2022 έως σήμερα. H υπόγεια διάβαση Pasajul Unirii, άνοιξε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ύστερα από την ανακατασκευή που διήρκησε 77 μέρες και στοίχισε 14 εκατομμύρια lei.

Μιλώντας στους αστυνομικούς, ο οδηγός αποκάλυψε ότι προσπαθούσε να κατευθυνθεί προς το Παλάτι του Κοινοβουλίου και πως ακολούθησε τις οδηγίες του Google Maps το οποίο του πρότεινε τη διαδρομή μέσω του περάσματος Unirii.

Σύμφωνα με ρουμανικά ΜΜΕ, ο οδηγός βρέθηκε αρνητικός στον έλεγχο για ναρκωτικά και αλκοόλ, με τα ακριβή αίτια να διερευνούνται.

Πώς μια τυρόπιτα «έσωσε» τον δεύτερο οδηγό του λεωφορείου
Μια… τυρόπιτα κυριολεκτικά έσωσε τον δεύτερο οδηγό του μοιραίου λεωφορείου που ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο.

Ο δεύτερος οδηγός του μοιραίου λεωφορείου, ακύρωσε το ταξίδι του λίγες ώρες πριν την αναχώρηση, καθώς του συνέβη ένα απίστευτο περιστατικό, το οποίο του έσωσε τη ζωή μίλησε στο thenewspaper.gr και εξήγησε τι ακριβώς έγινε.

Ειδικότερα, όπως εξομολογείται ο ίδιος έπαθε τροφική δηλητηρίαση από μία τυρόπιτα και έτσι τηλεφώνησε στο τουριστικό πρακτορείο για να ακυρώσει τη συμμετοχή του στην εκδρομή. Ο ίδιος δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που έγινε μέσα σε λίγα λεπτά, σε έναν πολύ γνωστό προορισμό για τους περισσότερους επαγγελματίες οδηγούς τουριστικών λεωφορείων.
«Από θαύμα γλίτωσα. Πού να ήξερα, μία ατυχία που έπαθα, η δηλητηρίαση, ότι μπορούσε να μου σώσει τη ζωή» λέει σοκαρισμένος από το δυστύχημα.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
Με την γνωστοποίηση του τραγικού δυστυχήματος του ελληνικού τουριστικού λεωφορείου που συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής στο Βουκουρέστι, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επικοινώνησε άμεσα με την πρέσβη της Ελλάδας στη Ρουμανία, Σοφία Γραμματά, όπου και της ζήτησε να συνδράμει τους επιβαίνοντες και να παραμείνει στο πλευρό των Ελλήνων τραυματιών και των οικείων τους για όσο διάστημα αυτό απαιτηθεί.
Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών επικοινώνησε με συγγενείς των τραυματιών, όπου τους μετέφερε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση και την διαβεβαίωσή του πως η ελληνική Πρεσβεία θα τους συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο. Επανέλαβε την βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια ζωής Έλληνα πολίτη.

Τέλος, σημειώνεται πως υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Bogdan Aurescu προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την άμεση ανταπόκριση των ρουμανικών αρχών και την άριστη συνεργασία που έχουν με την ελληνική Πρεσβεία στο Βουκουρέστι για την αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής κατάστασης.

Μάλιστα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές αργά το βράδυ της Παρασκευής, αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα του ελληνικού τουριστικού λεωφορείου στο Βουκουρέστι, η Πρεσβεία της Ελλάδας, είναι σε επαφή με τους συγγενείς των επιβαινόντων και των τραυματιών και δεν υπάρχουν εκκρεμή αιτήματα ενημέρωσης.

ethnos,.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.