Εταιρική συνάντηση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Media Smarts



 

Τη Δευτέρα και Τρίτη 19 και 20 Δεκεμβρίου 2022 αντίστοιχα πραγματοποιήθηκε η τρίτη και τελευταία εταιρική συνάντηση μεταξύ των εταίρων στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ (κωδικός προγράμματος: 2020-1-FR01-KA226-SCH-095287) με τίτλο “Media Smarts”. Εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας στη συνάντηση συμμετείχαν η υπεύθυνη προώθησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Μακεδονίας, Ευαγγελία Τριανταφύλλου, και η υπεύθυνη του προγράμματος στο 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς, εκπαιδευτικός γαλλικής γλώσσας, Κατερίνα Περδικάρη Παπαγιαννοπούλου.

Το πρόγραμμα «Media Smarts», διάρκειας δυο ετών (από 01/03/2021 έως 28/02/2023), στοχεύει να συμβάλει στο να αποκτήσουν εκπαιδευτικοί και μαθητές θετική στάση πάνω στο θέμα της κοινωνικής και ψηφιακής ένταξης των μαθητών που προέρχονται από οικογένειες μεταναστών, κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν το σχολείο ή/και προέρχονται από μειονεκτούντα περιβάλλοντα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε διεξοδικά η πορεία του έργου και παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματά του, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα. Συγκεκριμένα, το περιεχόμενο των τριών θεματικών ενοτήτων: ψηφιακή αφήγηση (digital storytelling), ψηφιακή φωτογραφία (digital photography) και μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) είναι ήδη διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του προγράμματος https://mediasmarts.eu/en/ στην αγγλική γλώσσα και αναμένεται να προστεθούν και οι μεταφράσεις τους στις χώρες των εταίρων του προγράμματος. Το περιεχόμενο σε κάθε θεματική ενότητα περιλαμβάνει παρουσίαση βασικών εννοιών και πληροφοριών που σχετίζονται με το θέμα, εκπαιδευτικά βίντεο και διαδραστικές ασκήσεις, έτσι ώστε να μπορεί να αξιολογήσει ο ίδιος ο χρήστης τον βαθμό κατανόησης του περιεχομένου των ενοτήτων.

Επίσης, συζητηθήκαν οι δράσεις για τη διάχυση τόσο της μαθησιακής δραστηριότητας που έλαβε χώρα στο Κουσάντασι της Τουρκίας τον Σεπτέμβριο 2022 όσο και του προγράμματος γενικά. Επίσης, προσδιορίστηκαν τα οφέλη που αποκόμισαν οι νέοι από τη συμμετοχή τους στα Erasmus Clubs προκειμένου να συνταχθεί σχετική έκθεση συμπερασμάτων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.