Δράση ενημέρωσης μαθητών για θέματα εφηβείας και αντισύλληψης



 

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των σχέσεων και των συνεργασιών των σχολικών μονάδων με φορείς οργανώθηκε  από το 2ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο» εκπαιδευτική δράση.

Η δράση έλαβε χώρα στη Βιβλιοθήκη του 2ου Λυκείου και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ενημέρωσης στο σχολικό πληθυσμό για το σχολικό έτος 2022-23 που γίνεται σε συνεργασία των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Τάξης του σχολείου μας ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και πιο συγκεκριμένα για την αντισύλληψη και τις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις. Την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση των παραπάνω θεμάτων πραγματοποίησε η κ. Καλαγασίδου Σοφία, Μαιευτήρας-Χειρουργός-Γυναικολόγος, Επιμελήτρια στο Γ.Ν. Κοζάνης, καθώς και οι κυρίες Καλαμάρα Αθανασία, Επισκέπτρια Υγείας του Γ.Ν. Κοζάνης και Οζούνι Άννα Μπιχάνε, εκπαιδευόμενη μαία στο ίδιο νοσοκομείο. Αμέσως μετά την ενδελεχή ενημέρωση οι εισηγήτριες συζήτησαν με τα παιδιά και έλυσαν απορίες που προέκυψαν.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.