ΚΕ.Δ.Α.ΣΥ. Κοζάνης: Σεμινάριο για τον επαγγελματικό ρόλο στο απαιτητικό περιβάλλον της σχολικής κοινότητας



 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σεμινάριο που απευθυνόταν σε μέλη των Επιτροπών Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.), ήτοι Εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, που συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης “Ορίζοντες” με το Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.ΣΥ.) Κοζάνης.

Στόχος του Σεμιναρίου ήταν κυρίως να δοθεί η ευκαιρία στους/στις συμμετέχοντες/ουσες να επεξεργασθούν θέματα που άπτονται στον επαγγελματικό τους ρόλο στο απαιτητικό περιβάλλον της σχολικής κοινότητας. Το εν λόγω Σεμινάριο  πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης (δια ζώσης) και η διάρκεια ήταν τεσσάρων εβδομαδιαίων συναντήσεων. Συντονιστής του Σεμιναρίου ήταν ο Κοινωνικός Λειτουργός – Ψυχοθεραπευτής και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης κ. Νικόλαος Τσακμάκης.

Η Προϊσταμένη του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Κοζάνης, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής κι Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού  κ. Αννούλα Κακαλέ, επεσήμανε την αναγκαιότητα συνεργασίας των φορέων της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας με την εκπαιδευτική κοινότητα θέτοντας ως απώτερο στόχο την άρση των εμποδίων και την περεταίρω γνωστική και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των μαθητών/τριών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.