Συμπληρωματική ποινική δίωξη για τον αστυνομικό που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη



 

Συμπληρωματική ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο άσκησε ο εισαγγελέας, αμέσως μετά τη χθεσινή απόφαση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης που έλυσε τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα, υπέρ του ανακριτή για τον 34χρονο αστυνομικό που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά, Κώστα Φραγκούλη κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Το συμβούλιο αποφάσισε ο κατηγορούμενος να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε άμεσα από το συμβούλιο στον ανακριτή και από εκεί στον εισαγγελέα και πλέον αναμένεται να καλέσει ο ανακριτής τον κατηγορούμενο αστυνομικό για συμπληρωματική απολογία. Το ερώτημα που τίθεται με τις νέες εξελίξεις είναι αν μπορεί να υπάρχει διαφορετική νομική μεταχείριση ύστερα από τη χθεσινή απόφαση του συμβουλίου των δικαστών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την απολογία του στον 6ο ανακριτή, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα γιατί ο 16χρονος οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει τη δεύτερη μηχανή της ΕΛΑΣ. Ανέφερε ότι πυροβόλησε εν κινήσει, στοχεύοντας στο αυτοκίνητο και όχι στον οδηγό.

Οι τρεις δικαστές του συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφάσισαν για τη διαφωνία εισαγγελέα- ανακριτή, λαμβάνοντας υπόψη τη δικογραφία που σχηματίστηκε πριν εκπνεύσει ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης.

ert.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.