Χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις την κουζίνα σου στις γιορτές!



 

Η αλήθεια είναι πως η προετοιμασία των γευμάτων μπορεί να γίνει ακόμα πιο αγχωτική εάν η κουζίνα σου είναι γεμάτη με συσκευές ή αντικείμενα τα οποία δε χρειάζεσαι. Μια ματιά στην κουζίνα σου αρκεί για να συνειδητοποιήσεις πως έχω δίκιο.

Τι πρέπει να κάνεις; Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα, κάνε ένα σοβαρό declutter στην κουζίνα σου και ετοιμάσου.

1. Πάγκοι
Έχει κανείς αρκετό χώρο στον πάγκο του κατά τη διάρκεια των εορτών ή οποιαδήποτε εποχή του χρόνου; Όχι! Μπορείς να αποκτήσεις τώρα μετακινώντας όλα τα μη απαραίτητα αντικείμενα στο κατάλληλο σημείο αποθήκευσης ή μπορείς να τα δωρίσεις σε περίπτωση που δε τα χρειάζεσαι, ακόμα και να τα ανακυκλώσεις.

2. Τι έχεις και τι όχι;
Ήρθε η ώρα να κάνεις έναν απολογισμό του τι υπάρχει στο ντουλάπι σου και τι όχι. Σίγουρα η συγκεκριμένη διαδικασία απαιτεί χρόνο καθώς πρέπει να βγάλεις όλα τα πράγματά σου και να ελέγξεις ακόμα και τις ημερομηνίες λήξης κι έπειτα να τα επαναφέρεις όλα σε τάξη, αλλά σίγουρα θα εξοικονομήσεις χώρο γι’ αργότερα.

3. Ξεκαθάρισμα των τάπερ
Όλοι μας έχουμε αυτό το συρτάρι ή το ντουλάπι που γίνεται ένας πανικός από τάπερ δεκαετίας τα οποία έχουν αλλάξει χρώμα, έχουν σπάσει και τα έχουν βρει όλα τα κακά του κόσμου. Ήρθε η ώρα να τα ξεκαθαρίσεις και να πετάξεις όλα όσα δε χρειάζεσαι! Έτσι θα εξοικονομήσεις χώρο για νέα τάπερ, τα οποία μπορεί να στα κάνουν και δώρο τις γιορτές!

4. Ψυγείο και Καταψύκτης
Ο καθαρισμός του ψυγείου πρέπει να είναι απλός γιατί το κάνεις κάθε εβδομάδα, σωστά; Αν όχι, ήρθε η στιγμή να πετάξεις τα χαλασμένα και ληγμένα τρόφιμα και να εξοικονομήσεις χώρο για τα γεύματα που θα προετοιμάσεις!

Την ίδια τακτική θα πρέπει να ακολουθήσεις και για την κατάψυξή σου.

5. Τραπεζομάντηλα, σουπλά και χαρτοπετσέτες
Μπορεί απλώς να βρίσκονται στην κουζίνα και να νομίζεις ότι δεν ενοχλούν, αλλά ήρθε η ώρα να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα. Απομάκρυνε από το σπίτι σου τα λεκιασμένα και φθαρμένα αντικείμενα ή μετάτρεψέ τα σε πανιά καθαρισμού. Δώρισε, επιτέλους, τα λευκά είδη που απλά δεν ταιριάζουν πλέον στο στυλ σου.

ipop.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.