Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στην Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας για την στέγη.



 

Η κ. Βέττα επεσήμανε αρχικά ότι η στέγη, όπως και οι οικείες πολιτικές για την ανάσχεση της ακρίβειας και την στήριξη των νέων και των ευάλωτων, συνιστούν ένα πεδίο όπου συγκρούονται δύο αντιλήψεις: η κατοικία ως εμπόρευμα, όπου δεν υπάρχει καμία ρυθμιστική αρχή, κανένας έλεγχος και η κατοικία ως δικαίωμα όπου το κράτος, σεβόμενο την ιδιοκτησία, ασκεί πολιτικές για την προάσπιση της ανάγκης όλων να ζουν σε συνθήκες αξιοπρέπειας.

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στο νομοσχέδιο επιχειρηματολόγησε για τους λόγους που η κυβέρνηση προωθεί την πρώτη αντίληψη. Ειδικότερα, τα προγράμματα ενίσχυσης των νεών και των ευάλωτων υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς, μεγάλες οικονομικές αξιώσεις με προκαταβολές και υψηλές δόσεις, αφορούν ελάχιστο τμήμα των δυνητικά δικαιούχων (κάτω του 1%) ενώ, παράλληλα, δημιουργούν πεδίο κερδοσκοπίας για τις τράπεζες και τους ιδιώτες εργολάβους, χωρίς κανένα αντισταθμιστικό όφελος για το δημόσιο.

Έπειτα, η Βουλευτής, αφού περιέγραψε το υπάρχον σκηνικό με τα 700.000 κόκκινα δάνεια και την εκτόξευση των ενοικίων, αναφέρθηκε εκτενώς στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για την στέγη που, ενδεικτικά, συμπεριλαμβάνουν:

–     Επιδότηση ενοικίου για 175.000 νοικοκυριά, από 140 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπα νοικοκυριά έως 350 ευρώ τον μήνα για ένα ζευγάρι με δύο παιδιά

–     Αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων κτιρίων του δημοσίου, των δήμων, της εκκλησίας

–   Αξιοποίηση σπιτιών ιδιωτών που θα τα διαθέσουν στο κράτος με μειωμένες τιμές, ώστε να λάβουν ανταποδοτικά οφέλη

–       Ψηφιακές πλατφόρμες και παρατηρητήρια αποθέματος στέγης

–       Άμεση κατάργηση του πτωχευτικού νόμου

–       Ρύθμιση και έλεγχος των πλατφόρμων που διαχειρίζονται και υπενοικιάζουν ακίνητα.

Κλείνοντας, η κ. Βέττα αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και τις λύσεις που ζητούν από την Πολιτεία: «Ως σήμερα, η λύση που προκρίνει η κυβέρνηση είναι υψηλότατη έμμεση φορολογία, μείωση αναλογικότητας στην άμεση, ισχνά επιδόματα και Pass κάθε είδους: για διακοπές, φαγητό, ψώνια, ενέργεια, στέγη και θέρμανση, ακριβώς για να μην διασαλευτούν οι σχέσεις της με τα μεγάλα συμφέροντα σε μια σειρά από παραγωγικούς τομείς.

Σε λίγο καιρό, με την επερχόμενη πολιτική αλλαγή, οι πολίτες θα αποκτήσουν ξανά την αξιοπρέπειά τους, οι νέες, οι νέοι και οι ευάλωτοι θα αποκτήσουν ευχερή πρόσβαση στο δικαίωμα στην κατοικία, η χώρα θα αποκτήσει προοπτική, χωρίς εκτροπές και φαλκίδευση της Δημοκρατίας.»

 

Παρατίθεται το link της ομιλίας:

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στην Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας για την στέγη.

  1. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης.

    - Edit

    Απαντήστε

    Κυρία Βέττα,,να ξεσκεπάσατε όλα τα πολιτικά σκουπιδια
    σκουπιδια της επιτελικης αχρηστιας!
    Τους Πετσοταισμενους,του Πατσημπαταχτσηδες,τα φασιστοειδη των βρομοκαναλων ,όλων των Σκαι,όλων των παυλόπουλων,οικονομων,πορτιποσαλτηδων,βορηδηδων,γεωργιαδηδων και πλευρηδων ,οι οποίοι ανακάλυψαν το ολοκαυτωμα των εβραιων,όταν ο μητσοτακης αρχισε να τους ταιζει ( τους δημοσιογραφοφασιστες) και όταν έκανε υπουργούς τους 3 ναζί, τα ορφανά του καρατζαφερη!
    Πριν λαδώσει το άντερο τους,όλα τα παραπάνω φασιστοειδη,λειτουργούσαν,ως θερμαστές όλων των Άουσβιτς του κοσμου,μεταλλάξεις πιστές των γκεμπελς και των Μπορμαν και των Μεγκελε,όταν χορτάσαν χρημα,όλα τα παραπάνω εγκαθετα του Εμμονικου,του Επικίνδυνου και πολιτικού απατεώνα,άρχισαν να τηρούν τα ήθη και τα έθιμα των εβραιων και να προσεύχονται σε Συναγωγή κάθε Σαββατο!
    Μετά το προσκύνημα στο βρομερο και βοθρικο σκαι,πηγαινουν σε Συναγωγή και χτυπάνε, οι ψεύτες και οι ταισμενοι το κεφάλι τους,στον τοίχο των δακρυων!
    Οι παραπάνω θερμαστές των ανθρωπίνων φούρνων,τα δειλά ανθρωπακια, μόλις πήραν στα χέρια τους δύναμη και εξουσια,δηλαδη θυρίδες καταρ αμενων χρηματων,αποτιναξαν από πάνω τον φαζισμο τους και στο εβραικο Πάσχα,τα μισθαρνα όργανα του ναζισμου,πλαθούν κουλουράκια και τσουρέκια,για τη γιορτή της Σκηνοπηγιας,εορτη των εβραιων!
    Αυτά τα φασιστιειδη,αυτά μας κυβερνάει,αυτά τα δίποδα και διπρόσωπο αυτοί οι Λυματο-Ιανοί.( Ιανός,διπρόσωπος θεος)
    Να ξεσκεπασετε και τον κύριο τίποτα,τον Αβραμόπουλο,ο οποίος ανήκε στην ΜΚΥΟ του μαφιοζου Παντζερι και πήρε απ το Παντζερι 60.000 ευρώ και το κλου της υπόθεσης…Η πεθερά του( του κυριου τιποτα) κατέθεσε στον λογαριασμό του 100.000 ευρώ,δηλαδή τα χρήματα του ιταλιανιου μαφιοζου κατατέθηκαν στον λογαριασμό της πεθεράς του,για να χαθούν τα ίχνη!
    Η δικιά μας πεθερά έδινε στις γιορτές λίγα χρήματα από την σύνταξη της για δώρα των εγγονών της!
    Και ο πονηρός κύριος τιποτα με επάγγελμα τιποτα,μόλις έσκασε το μήλο (η βομβα) στα χέρια της Εύας,παραιτήθηκε από την ΜΚΥΟ των αγγέλων κορλεονε και ειπε” εγω δεν έκανα τίποτα,ήμουν απλό μέλος ”
    Δεν έκανες τίποτα κύριε τίποτα και πήρες 60,000+ 100.000 και δεν ξέρουμε πόσα άλλα;
    Δηλαδή πονηρέ και δόλιε,εάν ” εγω” που ήμουν καθηγητης,πήγαινα στο σχολείο και δεν έκανα μάθημα,απλά δεν έκανα τίποτα καθόμουν στο γραφείο μου,θα πληρωνόμαστε απ το υπουργείο παιδειας;
    60.000 + 1000.000 μέχρι τώρα, χώρια πόσα θα βγάλει στη φόρα ο Βέλγος Εισαγγελέας κι εσύ λαέ βασανισμένε,πάρε 70 λεπτά την ημέρα επιδομα,για 6 μήνες απ τον Φεβρουάριο και μετα!
    Τότε που οι τιμές των προϊόντων και των καυσίμων θα φθάσουν σε διπλάσιες τιμες,παρε λαέ 70 λεπτά την ημέρα και λιβανίζε τον πιο ακαταλληλο,τον πιο αναλγητο και τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα που μας κυβερναει!
    Ξεσκέπασε τους όλους και ο λαός, θα χαρεί χαρά μεγάλη την ημέρα που θα ξαναλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, να ανασάνει το 85% του ελκηνικου λαου που λιμοκτονει και υποφέρει..
    Καλά Χριστούγεννα, κυρία Βέττα και σε ΣΑΣ και στους πολυτιμους συνεργάτες σας και καλή Νίκη,πριν το Πάσχα ,για να γιορτάσουμε….ΔΥΟ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ μαζι.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.