Τι είναι το MarketPass που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός- Δικαιούχοι και παραδείγματα



 

Από τον Φεβρουάριο 2023 και για έξι μήνες (έως τον Ιούλιο 2023) δίνεται ενίσχυση ύψους 10% επί των αγορών νοικοκυριών, τα οποία πληρούν τα κριτήρια ένταξης, σε σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων (φούρνους, minimarket, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία κτλ.). Το MarketPass, τη νέα πρωτοβουλία στήριξης των νοικοκυριών ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η ενίσχυση ανέρχεται σε 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους από τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων και έως τα ακόλουθα όρια που διαμορφώνονται ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού.

Το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό επί του οποίου λαμβάνει την ενίσχυση 10% ανέρχεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και έως 1.000 ευρώ αγορών.

Market pass: Παραδείγματα μηνιαίου ορίου αγορών και ύψος ενίσχυσης:

Μονομελές νοικοκυριό: 220 ευρώ μηνιαίες αγορές, 22 ευρώ μηναία ενίσχυση

Ζευγάρι χωρίς τέκνα: 320 ευρώ μηνιαίες αγορές, 32 ευρώ μηναία ενίσχυση

Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 320 ευρώ μηνιαίες αγορές, 32 ευρώ μηναία ενίσχυση

Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 420 ευρώ μηνιαίες αγορές, 42 ευρώ μηναία ενίσχυση

Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 420 ευρώ μηνιαίες αγορές, 42 ευρώ μηναία ενίσχυση

Ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 520 ευρώ μηνιαίες αγορές, 52 ευρώ μηναία ενίσχυση

Ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα: 620 ευρώ μηνιαίες αγορές, 62 ευρώ μηναία ενίσχυση

Ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα: 720 ευρώ μηνιαίες αγορές, 72 ευρώ μηναία ενίσχυση.

Με βάση τα ανωτέρω, η ενίσχυση ανέρχεται για τους έξι μήνες σε 312 ευρώ για την οικογένεια με δύο παιδιά, 192 ευρώ για ένα ζευγάρι, ενώ μια πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα τέκνα λαμβάνει 432 ευρώ.

Τα ανωτέρα ποσά πιστώνονται μηνιαίως σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε καταστήματα λιανικού εμπορίου τροφίμων.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τα ποσά καταβάλλονται ανά τρίμηνο και το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο 80% των ανωτέρω ποσών.

Market pass: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του MarketPass
Δικαιούχοι είναι νοικοκυριά των οποίων το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα ανέρχεται έως 16.000 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό και 24.000 ευρώ για τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο ή φιλοξενούμενο μέλος του νοικοκυριού. Το περιουσιακό όριο ανέρχεται σε 250.000 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό και 400.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Οι δυνητικοί ωφελούμενοι περιλαμβάνουν περί τα 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά (εκ των 4,1 εκατομμυρίων νοικοκυριών), με περίπου 8,5 εκατομμύρια μέλη.

Το συνολικό κόστος του μέτρου για του έξι μήνες εκτιμάται σε 650 εκατ. ευρώ.

www.alphafreepress.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Τι είναι το MarketPass που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός- Δικαιούχοι και παραδείγματα

  1. Μάρκετ pass,μετά θα μας δίνει έναν κολλυβο pass, για ένα κουλούρι και μετά κόλλυβα pass και μετά θ αγιασουμε!
    Κόλυβος= αρχαίο νόμισμα.

  2. Στέλιος Κ.καθηγητης,βολιωτης!

    - Edit

    Απαντήστε

    Άλλοι τρώνε τον αγλεορα και άλλοι επίδομα για γάλα και λίγο κρεας!
    Σ όλα τα κόμματα υπάρχουν τίμιοι και καλοί ψηφοφόροι και, φυσικά, στη Νέα Δημοκρατια.
    Αλλά ,στα ανώτατα κλιμάκια της Νέας Δημοκρατιας,υπάρχουν λωποδυτες που ,τρώνε,τρώνε, τρώνε,τρώνε και τον αγλέορα!
    Ο κύριος τιποτα,ο επονομαζομενος Αβραμόπουλος,ο ,απο βαπτίσματος, πολιτικος,χωρίς να έχει εργασθεί ποτέ,ποτέ στη ζωή του,χρόνια ολόκληρα, ήταν συνεργάτης του Ιταλιάνου μαφιοζου Παντζερι,μαζί ήταν στη ΜΚΥΟ και
    έτρωγαν,ετρωγαν,ετρωγαν και μόλις η βομβα- το μήλο,έσκασε στα χέρια της τριτόπλαστης Εύας,την ίδια στιγμή, ο δόλιος της Μ.Τεταρτης,παραιτήθηκε απ τη ΜΚΥΟ,ξέχασε και τον Σισιλιανο,τον αρχιμαφιοζο,ξέχασε και αυτά που έτρωγε,ετρωγε,ετρωγε!
    Μου ήθελε να γίνει και Πρόεδρος της Δημοκρατιας και να δεξιωνεται τους Έλληνες πολίτες στον κήπο του Μεγάρου της ΜΚΥΟ του!
    Αλήθεια,μονος του ειναι;και που είναι η ελληνική δικαιοσύνη,να τον αρπάξει, απ το αυτί και να τον ξετιναξει,όλους τους λογαριασμούς του;
    Εάν ,ένας Μεγαλοαπατεώνας,του ποινικού εγκλήματος,συλληφθεί,οι συνεργάτες του,δεν είναι συμμέτοχοι στις απατεωνιές του;
    Τρωτε,τρωτε,τρωτε δεξιομίσητοι και λαομπαίχτες,τρωτε και ο ελληνικός λαος ,θα περιμένει,ως κατοχικός πολίτης,με το δελτίο,στην σειρά,να πάρει λίγο ψωμί και λίγο κρέας για τα παιδιά του!
    Κύριε Εισαγγελευ,του Βελγιου,δεν έρχεσαι στην Ελλάδα για έναν μήνα,να ξετρύπωσες όλους εκείνους που τρωγαν,τρωγαν,τρώνε,τρώνε,απ το 1831,χρόνια που δολοφονήσαμε,εμεις οι ελληναραδες,τον Μέγιστο Πολιτικό,τον Καποδιστρια;
    Τοτε,τρωγαν,τρωγαν οι κοτσαμπασηδες και σήμερα, τρώνε,τρώνε, τα πιστά τέκνα τους,οι κύριοι τίποτα!
    Αγλεορας= ποώδες δηλητηριώδες φυτο!!
    Λέμε τη φραση” αυτός τρωει τον αγλεορα”που σημαίνει,τρώει,τρώει,τρώει τα πάντα, τρώει, απ την υπερβολική βουλιμία του ,και τον αγλεορα!
    Μια mutza pass για όλους σας αγλεορεςκαι κύριοι τιποτα!
    Και η αλλη;ή αγιοκαταταγμενη,το μυριπνοο άνθος της Νέας δημοκρατιας,έπαιρνε χρήματα απ το ευρωπαϊκό ταμείο…για συνεργάτη της…
    που δεν ξέρει,κατά πού πέφτουν οι Βρυξέλλες.
    Είχε πει,κατά τη διάρκεια της Δίκης των εξι,ένας στρατοδικης,γιαυτους που καταχρωνται χρηματα του δημοσίου ταμειου” οι καρέκλες των πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματουχων,πρέπει να είναι επενδυμενες ή επενδεδυμενες με…ανθρώπινο δερμα( τρομαξατε;),για να είναι δίκαιοι και τιμιοι,γιατί αλλιως,θα γίνουν κι αυτοι δερμάτινες καρεκλες”
    Περισσότερα, στο βιβλιο του Βασίλη Βασιλικου” Ημερολόγιο της ΜικρασιατικηςΕκστρατειας- Η Δική των εξ”
    Τι σημαίνει τριτόπλαστη;
    Οι θεολογοι και μόνο αυτοί γνωρίζουν, τι σημαίνει,γιατί μόνον αυτοί γνωρίζουν ποια είναι η Νέα Εύα,που δεν είχε καμία σχέση με την πρωτοπλαστη!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.