ΚΚΕ ΤΕ Φλώρινας : «Καμία ανοχή στους φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής»



 

Κινητοποίηση με συγκέντρωση και μαχητική πορεία στην πόλη, ενάντια στην παρουσία της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστών στην πόλη, πραγματοποίησαν οι Κομματικές Οργανώσεις Φλώρινας του ΚΚΕ, καθώς και το Σωματείο Εμπορικών και Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Φλώρινας και άλλοι φορείς. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, βάζοντας έτσι εμπόδιο στη συγκέντρωση των φασιστών, που είχαν καλέσει στον ίδιο χώρο.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία διαμηνύοντας ότι δεν μπορεί να κυκλοφορούν στην πόλη οι δολοφόνοι, τραμπούκοι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Στην πορεία μέσα στην πόλη της Φλώρινας ακούστηκαν συνθήματα όπως «τότε ρουφιάνοι, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες», «είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά», «ο λαός δεν σκύβει το κεφάλι, τον φασισμό τσακίζει, μ΄ αντίσταση και πάλη» κ.α.

Όπως καταγγέλθηκε από τους διαδηλωτές οι φασιστικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πορεία μέσα στην πόλη με προορισμό τα Δικαστήρια Φλώρινας, με την ανοχή της Αστυνομία, η οποία υλοποιώντας κυβερνητικές εντολές τους άφησε να φτάσουν με πορεία στα δικαστήρια. Οι κατά τα άλλα «αντισυστημικοί» κατέθεσαν σχέδιο πορείας, όπως προβλέπει ο νόμος, το οποίο επικαλούνταν οι αστυνομικές δυνάμεις ως δικαιολογία για να τους αφήσουν ανενόχλητους.

Στο τέλος της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, ο Νίκος Χριστάνης, γραμματέας της Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτηριστικά ανέφερε στους διαδηλωτές «Κλιμακώνουμε την πάλη και τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του συστημάτος. Αποδείχτηκε ότι οι Χρυσαυγίτες φασίστες είναι ‘’όπλο’’ του συστήματος που αξιοποιείται ενάντια στο εργατικό-λαϊκό κίνημα. Συνεχίζουμε! Ο αγώνας για την απομόνωση των φασιστών να συνδεθεί με τον αγώνα ενάντια στο σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει».

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.