Βουλή: Υπερψηφίστηκε ο κρατικός Προϋπολογισμός για το 2023



 

Με την ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 156 «ναι» ψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2023, με τη Βουλή να δίνει ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 299 ψηφισάντων, 156 ψήφισαν υπέρ έναντι 143 κατα. Απουσίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Αντρέας Πατσης. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ για ακόμα μια φορά δεν ψήφισε τις αμυντικές δαπάνες , οι οποίες έλαβαν 190 θετικές ψήφους (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΕΛΛΥΣΗ, Μπογδάνος), έναντι 109 κατά. Με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν και τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, έλαβαν 267 «ναι» και 32 «όχι».

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, κατά την πενθήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2023, μίλησαν, εκτός από τους 6 γενικούς και τους 13 ειδικούς εισηγητές, 6 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και 202 βουλευτές, δηλαδή συνολικά 227 βουλευτές (αριθμός μεγαλύτερος από όσους μίλησαν πέρυσι). Επίσης, μίλησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, 21 υπουργοί, 4 αναπληρωτές υπουργοί και 10 υφυπουργοί, δηλαδή 36 μέλη της κυβέρνησης, καθώς και οι 6 πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων. Οι πέντε συνεδριάσεις της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού 2023 διήρκησαν περίπου 60 ώρες.

Οικονόμου κατά ΣΥΡΙΖΑ για την καταψήφιση των αμυντικών δαπανών του προϋπολογισμού

Τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία του προϋπολογισμού 2023 στάθηκε σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επειδή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ψήφισε τις αμυντικές δαπάνες.

Η δήλωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου για κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει χαρακτηριστικά, «Στο νέο προϋπολογισμό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τις αμυντικές δαπάνες. Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, σε ένα ζήτημα που οι πολίτες και η ελληνική κοινωνία απαιτούν συναίνεση και κοινή στάση, σε ένα κρίσιμο θέμα όπου η στάση μας αποτιμάται με πράξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε ξανά να γίνει εθνική εξαίρεση. Οι πολίτες βλέπουν, καταλαβαίνουν και κρίνουν».

alphafreepress.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Βουλή: Υπερψηφίστηκε ο κρατικός Προϋπολογισμός για το 2023

  1. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης.

    - Edit

    Απαντήστε

    158 βουλευτες δεν είχε η νέα δημαγωγια;
    Άαααα,ξεχασα,δεν ψήφισαν δύο Νεοδημοκρατες ,το κοράκι που πήγαινε τροφή
    στη Χρυσή Αυγή,στον Ηλία,τον άλλο,τον ” στου κασίδη το κεφαλι” και το άλλο κοράκι που έκλεβε τα κοκκινισμενα σπιτια των ελληνων!
    Άραγε,τι ψήφισαν τα δύο κοράκια;
    Τώρα που η νέα δημαγωγία δε θα συγκυβερνησει με το Πασοκ,μάλλον ο μητσοτακης,θα τους εντάξει πάλι στο κόμμα του,μιας και θα βγει προς αγραν ψήφων στην ακροδεξιά, εκεί που τον κορμό της τον αποτελούν,οι 3 εθνικοί μασκαραδες της επταετιας,ο εσωτερικών Μπορμαν,ο της υπαναπτυξης και ο θερμαστηςτων Άουσβιτς ολουν του κοσμου,ο νεκροθάφτης της Δημόσιας υγειας!
    Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός των πετσιταισνενων,των πατσημπαταχτσηδων,των ευρωσπυράκηδων,των καλόπαιδων,των αργοσχολων,των κομματοσκ…των καλαθοποιων του εμπαιγμού,των λαομισητων!!
    Ο προϋπολογισμός της ανάπτυξης…. με 400.000.000 ευρώ χρέος στην Ε.Ε!
    Βρε μπουρδολογοι της αχρηστιας,τί ανάπτυξη μπορεί να έχει μια επιχείρηση που κηρύχθηκε σε πτώχευση,μια επιχείρηση που χρωστάει τα πάντα σε δάνεια της;
    Γελάτε κιόλας,για την ψήφιση του ,ανερυθριαστοι και λαοπλάνοι!
    Κι ο κόσμος προυπολογιζει από τώρα,απ το πλησιάζον και φτωχό τραπέζι το Χριστουγεννιατικο,προυπολογιζει,αν θα επιβιώσει για να κάνει Πάσχα.
    Και γιατί να ψηφισθουν οι αμυντικές δαπάνες, δισεκατομμυριων,για χίλια χρόνια χρεος;για να στέλνετε απατριδες,τεθωρακισμενα των νησιών μας,στην μοδίστρα ζελενσκι,αποδυναμώνοντας την αμυντική ικανότητα των νησιών μας ή μήπως έλθει ο ερντογαν νύχτα;
    Όταν αποφασίσει ο ερντογαν ,να βάλει Σημαία σε άλλα Ίμια,θα το κάνει,όπως το έκανε επί Σημίτη,που ευχαριστούσε τους Αμερικανούς και όπως το έκανε ο Μπουλέντ Ετσεβιτ,την 5η πρωινή του Σαββάτου 20 Ιουλίου 1974,τότε που ήμασταν συμμαχοι και με τους Γάλλους των ραφαλ και με τους Άγγλους και Γερμανούς κι όλο το υπόλοιπο ΝΑΤΟ.
    Οι Τούρκοι αποβιβάζονταν στις κυπριακές ακτές και οι Σύμμαχοι μας,οι Νατοϊκοι με τα κύαλια στο ένα χέρι απολάμβαναν την Απόβαση και με το άλλο χέρι έξυναν τα…….θου κυριε….ήμαρτον,Χρονιάρες Μερες ερχονται,ημαρτον!!
    Εξυναν τα …γίδια με την γκλίτσα,για όσους δεν κατάλαβαν!
    Τι σας περιμένει…αλλά αι βουλαί της επιτελικης σας μπουρδολογιας και άλλα ο λαός κελεύει!
    Ο ελληνικός λαος θα λυτρώσει τη Δημοκρατία,Δημαγωγοί των Δημαγωγων,ξεπερασατε σε ξεπεσμό και τον Γερμανόφιλο και Γερμανοραγια ,του 2012- 2015,του οποίου η γιαγιά,η μεγάλη Συγγραφέας της Ελλάδας Πηνελόπη Δέλτα,την ημέρα που οι ναζιστες Γερμανοι ,αυτοκτόνησε,μην αντέχοντας να βλέπει την γερμανική Σημαία στον ιερό βράχο της Ακροπολεως!
    Αυτά μηταοτακη,τα μαθαίνεις από δασκάλους Έλληνες κι όχι από δασκάλους αμερικανάκια στα Χάρβαρντ….που έκανε μεταπτυχιακό και ο βασιλιάς.. που θα εκθρονιστεί τον Μάιο.
    Αν πάει στο περίπτερο για τσιγάρα ,δε θα βρει τον δρομο..να γυρίσει πισω!
    Όλα τα IQ,ραδικιού στα Χάρβαρντ σπουδαζουν!
    Εκεί σπουδάζουν δύο κατηγορίες, οι πλούσιοι πορφυρογεννητοι με μυαλό κότας και οι πολύ έξυπνοι φοιτητές,παπτωχοι και διανοιες,από Ινδία,Πακιστάν,Ιράν και από άλλα μέρη,για να λένε όλη την αλήθεια κι όχι τη μιση!

    .

  2. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης.

    - Edit

    Απαντήστε

    Διορθωσεις.
    400 δις
    Κιάλια
    ..που οι ναζιστές Γερμανοί έμπαιναν στην Αθήνα…
    …ενθρονιστεί..

    .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.