Παρουσίαση προγραμμάτων erasmus+ στο 3ο γενικό λύκειο Κοζάνης 

Σε εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και από άλλα σχολεία της Κοζάνης, παρουσιάστηκαν τα τρία προγράμματα Erasmus+, τα οποία πραγματοποιήθηκαν με τη συγχρηματοδότηση της Ε.Ε. και στα οποία συμμετείχαν καθηγητές/-τριες του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης.

Ο καθηγητής Πληροφορικής κ. Δημήτρης Δαλαγιώργος και η καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας κ. Ελένη Βαγιαννίδου παρουσίασαν το πρόγραμμα ΚΑ122 με θέμα «Αειφορία-STEAM», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας και στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

Η καθηγήτρια Οικονομολόγος κ. Γιαννούλα Τζώτζη παρουσίασε το πρόγραμμα ΚΑ201 «Climate Change in Classroom and Beyond» της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, στο οποίο συμμετείχαν καθηγητές και μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης.

Ο φιλόλογος κ. Γιώργος Δελιόπουλος παρουσίασε το πρόγραμμα ΚΑ122 Ολιστική προσέγγιση της Βιωσιμότητας στην Εκπαίδευση» της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, στο οποίο συμμετείχαν καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης και περιλάμβανε επίσκεψη και παρακολούθηση μαθημάτων σε σχολεία στο Bialystok της Πολωνίας.

Στη δεύτερη φάση της εκδήλωσης ο κ. Δαλαγιώργος παρουσίασε στους συναδέλφους πώς η παιδαγωγική ομάδα του σχολείου μας συνέταξε τις αιτήσεις Erasmus+, πώς συνεργάστηκε με τη χρήση online εργαλείων, πώς καταχωρήθηκαν οι αιτήσεις στην πλατφόρμα Erasmus+ και πώς καταχωρήθηκαν στο Beneficiary Module οι διάφορες κινητικότητες των Σχεδίων Δράσης που υλοποιήθηκαν και θα υλοποιηθούν. Ακολούθησε συζήτηση για τα πρακτικά προβλήματα που συνάντησε η παιδαγωγική ομάδα κατά την υποβολή της αίτησης καθώς και για τις δυσκολίες της διαχείρισης του σχεδίου δράσης μέσω της πλατφόρμας του Beneficiary Module

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.