Σχόλιο της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς για το σκάνδαλο χρηματισμού ευρωβουλευτών για το οποίο ερευνάται και η Εύα Καϊλή



 

Η εμπλοκή της Εύας Καϊλή και άλλων ευρωβουλευτών σε υπόθεση διαφθοράς στην οποία εξετάζεται χρηματισμός πολιτικών προσώπων της ΕΕ από το Κατάρ, δείχνει την επιφάνεια μόνο ενός ολόκληρου συστήματος διαφθοράς και πολιτικών εξαρτήσεων.

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της γραφειοκρατίας της ΕΕ και των διαδρόμων των «θεσμών», όπου πρόσωπα συνδεόμενα με τα μεγάλα συμφέροντα, χαράσσουν πολιτικές προς όφελος τεράστιων επιχειρήσεων- «πατρώνων» και με κύριο σκοπό να καταλύσουν τα εργατικά και λαϊκά κεκτημένα με την κατίσχυση του σκληρότερου νεοφιλελεύθερου δόγματος

. Η περιβόητη πρόσφατη δήλωση της Καϊλή περί «πρωτοπορίας» (!) του Κατάρ στο ζήτημα των εργατικών δικαιωμάτων δείχνει την ξεδιάντροπη προσήλωσή τους στα συμφέροντα που υπηρετούν. Η ίδια η ηγεσία της ΕΕ ασφαλώς επικρότησε το ξέπλυμα της αιματοβαμμένης διοργάνωσης του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Η εμπλοκή προσώπων όπως η Εύα Καϊλή, μέχρι πρότινος διακεκριμένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – Κιναλ, δείχνει τον απύθμενο  κυνισμό και την υποκρισία των πιο πιστών υποστηρικτών του συστήματος της λιτότητας και των μνημονίων. Τα ίδια πρόσωπα που εμπλέκονται σε υπόθεση με βαλίτσες και πακτωλό χρημάτων από το Κατάρ, κουνούν το δάχτυλο στα λαϊκά στρώματα αναπαράγοντας τα αντιδραστικά μυθεύματα περί δήθεν «επιδοματικής πολιτικής για τεμπέληδες» για να δικαιολογήσουν το τσάκισμα κάθε κοινωνικής προστασίας. Είναι το ίδιο διαπλεκόμενο σύστημα και κύκλοι της πολιτικής ελίτ σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο που καταδίκασαν την Ελλάδα και μια σειρά λαούς σε δεκαετίες λιτότητας και μνημονιακής ερήμωσης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.