Επιλογές για πιο οικονομική θέρμανση



Τον τελευταίο καιρό, υπάρχει μία μεγάλη αύξηση στις τιμές τόσο του φυσικού αερίου όσο και του ηλεκτρικού ρεύματος και γι’ αυτό είναι πιο σημαντικό από ποτέ, το να θερμαίνετε τα σπίτια σας με τον πιο αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο. Η χρήση λιγότερης ενέργειας είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε τους λογαριασμούς σας, πράγμα που σημαίνει επίσης ότι σώζετε το περιβάλλον.

 

Τα συστήματα κεντρικής θέρμανσης με φυσικό αέριο, είναι ίσως τα πιο δημοφιλή και ευρέως χρησιμοποιούμενα συστήματα. Τα πλεονεκτήματα της κεντρικής θέρμανσης με φυσικό αέριο, είναι ότι το φυσικό αέριο είναι ένα εξαιρετικά αποδοτικό καύσιμο, που σημαίνει ότι έχετε καλή απόδοση για κάθε μονάδα ενέργειας. 

 

Το αέριο διοχετεύεται με αγωγούς στο σπίτι σας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζονται δεξαμενές αποθήκευσης. Η αντικατάσταση ενός παλιού συστήματος λέβητα με νέους αποδοτικούς λέβητες είναι σχετικά απλή. 

 

Τα μειονεκτήματα του να έχετε κεντρική θέρμανση με φυσικό αέριο, είναι ότι οι τιμές του φυσικού αερίου είναι σε άνοδο και φαίνεται πιθανό να παραμείνουν αυξημένες. Επίσης, απαιτείται ετήσια συντήρηση για να λειτουργούν οι λέβητες με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

 

Τα σπίτια που δεν είναι συνδεδεμένα με το δίκτυο φυσικού αερίου, μπορούν να χρησιμοποιούν υγραέριο ή πετρέλαιο θέρμανσης, τα οποία λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο, αν και πρέπει να αποθηκεύετε το υγραέριο και το πετρέλαιο σε μια δεξαμενή στον κήπο σας ή κάπου αλλού.

 

Τα ηλεκτρικά συστήματα κεντρικής θέρμανσης, χρησιμοποιούν θερμάστρες αποθήκευσης και ηλεκτρική ενέργεια. Τείνουν να αποδίδουν θερμότητα αργά και έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν τη ζέστη όλη την επόμενη ημέρα. Τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα είναι μια άλλη επιλογή, αλλά αυτά λειτουργούν με ένα τυπικό ενιαίο τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο τα καθιστά ακριβά για τη λειτουργία τους, κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

 

Τα πλεονεκτήματα για την ηλεκτρική θέρμανση του σπιτιού σας, είναι ότι η εγκατάσταση είναι πολύ φθηνότερη από του φυσικού αερίου ή του πετρελαίου, απαιτούν πολύ λιγότερη συντήρηση και σε αντίθεση με το φυσικό αέριο, η ηλεκτρική ενέργεια είναι διαθέσιμη σχεδόν παντού.

 

Όποια και αν είναι η επιλογή σας για τη θέρμανση του σπιτιού σας, είτε τοποθετήσετε κάποια αντλία θερμότητας ή κάποιους λέβητες συμπύκνωσης αερίου, σκεφτείτε τη μακροπρόθεσμη προοπτική. Τα καύσιμα, είτε πρόκειται για φυσικό αέριο, είτε για ηλεκτρικό ρεύμα, είτε για πετρέλαιο, θα ανεβαίνουν μόνο στην τιμή τους. Ο δρόμος προς τα εμπρός, φαίνεται να είναι τα ανανεώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.