Ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Διακήρυξη για το Ποδήλατο με τον Βέλγο Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Μεταφορών Georges Gilkinet

Ο Υφυπουργός Μεταφορών παρουσίασε, επίσης, στον κ. Gilkinet την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), τα οποία περιλαμβάνουν μέτρα για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας, σε συνάφεια με το Στρατηγικό Σχέδιο, αλλά και πλήθος δράσεων που προάγουν τις ήπιες μορφές μετακίνησης.

Σχετικά, το Υπουργείο Μεταφορών έχει εκδώσει συνολικά έντεκα (11) Υπουργικές Αποφάσεις, ενώ τρεις (3) ακόμη βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης.

Σημειώνεται πως η Ε.Ε., στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Κανονισμού για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, προτείνει την υποχρεωτική εκπόνηση των ΣΒΑΚ στους αστικούς κόμβους των κρατών – μελών.

Οι δύο πλευρές τόνισαν ότι είναι πολύ σημαντική η εξασφάλιση χρηματοδότησης των μέτρων που προβλέπονται στα ΣΒΑΚ και σε αυτόν τον τομέα, τα Υπουργεία των δύο χωρών μπορούν να συνεργαστούν ανταλλάσσοντας πρακτικές και τεχνογνωσία.

Ο κ. Παπαδόπουλος είχε, επίσης, εκτενή συζήτηση με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της European Cyclists’ Federation, Jill Warren με θέμα τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τα στελέχη του Υπουργείου Μεταφορών και τέλος τη δημιουργία κοινής καμπάνιας για την προώθηση του ποδηλάτου.

Όπως τόνισε ο Υφυπουργός Μεταφορών: «Η χώρα μας έχει συγκροτήσει το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο EuroVelo για τον ποδηλατικό τουρισμό. Βούλησή μας είναι η επέκταση του ευρωπαϊκού δικτύου Eurovelo στα ελληνικά νησιά συνδέοντας τον ευρωπαϊκό βορρά με τον ευρωπαϊκό Νότο, καθώς και η δημιουργία Εθνικών Ποδηλατικών Διαδρομών σε συνεργασία με τις Περιφέρειες. Θέλουμε να συνεχίσουμε την εποικοδομητική συνεργασία».

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Διακήρυξη για το Ποδήλατο με τον Βέλγο Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Μεταφορών Georges Gilkinet

  1. Πανηγυρτζήδες που πηγαίνουν στις Βρυξέλλες για φωτογραφιες,
    λες και ο Αρινταγας τους ενοχλεί .
    3 χρόνια ασχολείται με τα ποδηλατα στα νησιά.
    Εμμονές,σαν τον εμμονικο,τον ποδηλάτη της Πάρνηθας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.