Πλήθος πιστών για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου την Κοζάνη – Δείτε φωτογραφίες



 

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος στην Κοζάνη, ο Πολιούχος της πόλης.

Πλήθος πιστών παραβρέθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου λόγω της ημέρας .

Έπειτα από την πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ακολούθησε η Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Νικολάου.

Δείτε φωτογραφίες :

2 σχόλια στο άρθρο “Πλήθος πιστών για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου την Κοζάνη – Δείτε φωτογραφίες

  1. Ένα μεταθανάτιο γεγονός του Αγίου Νικολάου.

    Το λείψανο του Αγίου βρισκόταν στα Μύρα της Λυκίας. Όταν το 1080 πλησίαζαν οι Ισμαηλίτες να κατακτήσουν την περιοχή και κινδύνευε να βεβηλωθεί το ιερό λείψανο, εμφανίστηκε ο Άγιος στον ύπνο ενός ευλαβούς ιερέα στο Μπάρι της Ιταλίας και ζήτησε να μεταφέρουν εκεί το λείψανό του. Το μετέφεραν με μεγάλες τιμές στις 9 Μαΐου του 1081. Έκτοτε γιόρταζαν κάθε χρόνο την ημέρα αυτή την ανακομιδή του ιερού λειψάνου. Σε όλη δε τη διάρκεια της θείας λειτουργίας ανέβλυζε τόσο πολύ μύρο, ώστε το συγκέντρωναν σε αγγεία και δοχεία και το έστελναν σε διάφορες ενορίες και θεραπεύονταν ασθενείς από ποικίλες ασθένειες. Το γεγονός το αναφέρει και ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης. Τότε η περιοχή του Μπάρι ήταν ορθόδοξη. Όταν όμως περιήλθε ύστερα από χρόνια στη δικαιοδοσία της παπικής Εκκλησίας και λειτουργούσε παπικός ιερέας έπαψε να αναβλύζει. Περίεργοι οι κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν να λειτουργήσει ορθόδοξος ιερέας. Το λείψανο ανέβλυζε και πάλι.

  2. Ο Αγιος θα έπρεπε να προβλέψει πως το Μπάρι θα έπεφτε στα χέρια των παπικών.Αν ζητούσε να μεταφερθούν τα λείψανα του σε κάποια ελληνική πόλη δεν θα υπήρχε πρόβλημα και το μύρο θα ανέβλυζε χωρίς διακοπή.Θα μπορούσαμε να κάνουμε και εξαγωγές του θεραπευτικού μύρου,λύνοντας ίσως και το πρόβλημα της χρεοκοπίας του κράτους μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.