Αντίστροφη μέτρηση για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Κοζάνης -Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων (βίντεο)



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Σε εορταστικούς ρυθμούς μπαίνει και επίσημα η Κοζάνη από σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, μία μέρα πριν τη γιορτή του πολιούχου Αγίου Νικολάου προστάτη της πόλης, ετοιμάζοντας τη μεγάλη εκδήλωση, το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη συναυλία το βράδυ της Δευτέρας, στην κεντρική πλατεία.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από σήμερα και θα ολοκληρωθούν στα μέσα Ιανουαρίου «δεκάδες εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης, στην Κοβεντάρειο δημοτική βιβλιοθήκη για μικρούς και μεγάλους και με πατροπαράδοτα έθιμα, αλλά και γαστρονομικές εκδηλώσεις».

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας μαζί με τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για να παρουσιάσουν το φετινό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου «μακράν οι καλύτερες εκδηλώσεις που έχουν οργανωθεί από τον δήμο και νομίζουμε ότι θα ικανοποιήσουν όλες τις επιθυμίες και ανάγκες των συμπολιτών μας. Φιλοδοξούμε να προσελκύσουν και επισκέπτες από περιοχές δεδομένου της έκθεσης ‘Μύρτις’ στην Κοβεντάρειο βιβλιοθήκη».

Μία όμορφη και ζεστή γωνιά  περιμένει να φιλοξενήσει τους μικρούς φίλους η  Κοβεντάρειος δημοτική βιβλιοθήκη Κοζάνης για να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων, όπως τόνισε η αντιπρόεδρος της δημοτικής βιβλιοθήκης Κοζάνης, Δήμητρα Τσιότσιου « το εορταστικό μας πρόγραμμα ξεκινά την Τετάρτη 7 Δεκέμβριου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 23 του μηνός. Οι δράσεις έχουν στηθεί από φορείς και εθελοντές της περιοχής. Αυτές περιλαμβάνουν μουσικές εκδηλώσεις, αφηγήσεις παραμυθιών και εργαστήρια εικαστικών».

Σε ερώτηση συναδέλφου για τα οικονομικό κομμάτι των εκδηλώσεων, ο δήμαρχος απάντησε «το πλούσιο πρόγραμμα που καταθέτουμε σήμερα δίνει απαντήσεις σε όλες τις συζητήσεις . H συναυλία με τον Κώστα Μαρτάκη δεν επιβαρύνει ούτε 1 ευρώ το δήμο Κοζάνης» και όσον αφορά τη Λευκή Νύχτα μια ιδέα του εμπορικού συλλόγου Κοζάνης « έχουμε αποδείξει στο παρελθόν ότι είμαστε διαθέσιμοι να συζητήσουμε και να φτιάξουμε πράγματα μαζί. Από εκεί και πέρα κάποια πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν όπως το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου δεν μπορεί να αλλάζει ανάλογα με το πότε πέφτει εργάσιμη μέρα, δηλαδή Τρίτη ή Πέμπτη. Όπως και στις Λευκές Νύχτες και Μαύρες μέρες αλλάζει το ωράριο θα μπορούσε να γίνει και εδώ».

Δείτε εδώ το πρόγραμμα: https://drive.google.com/file/d/1olskw2PSMlupMTz2N6010w1z3N9ijPJh/view?usp=share_link 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.