Μεγάλη συμμετοχή στα σεμινάρια της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαΐδας 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Για ακόμη μία φορά πρωτοπορεί στη Δυτική Μακεδονία, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας, πραγματοποιώντας πιστοποιημένα σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης E.R.C.)

Το Σάββατο και την Κυριακή ( 3 και 4 Δεκεμβρίου 2022 αντίστοιχα) διοργανώθηκαν με επιτυχία, στο κτήριο Βούλγαρη, 4 εκπαιδευτικά σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, Αυτόματης Εξωτερικής Απινίδωσης, Πνιγμονής και Θέσης Ασφαλείας .

Πολίτες εκπαιδεύτηκαν σε όλες τις απαραίτητες γνώσεις, τόσο σε θεωρητικό αλλά κυρίως σε πρακτικό επίπεδο, ώστε να μπορούν να αναγνωρίσουν γρήγορα ότι πρόκειται για θύμα καρδιακής ανακοπής, να καλέσουν άμεσα και σωστά το ΕΚΑΒ (166/112) να αντιμετωπίσουν μια αιφνίδια καρδιακή ανακοπή και να κάνουν χρήση ενός αυτόματου απινιδωτή, 120 επιπλέον πιστοποιημένοι ανανήπτες είναι πλέον γεγονός. Εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν πάνω σε απλές δεξιότητες, που μπορούν να σώσουν μια ζωή.

Αξίζει να αναφερθεί πως χρησιμοποιήθηκαν και οι 4 εκπαιδευτικοί απινιδωτές, χορηγία της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας.

Τα σεμινάρια  τελούν υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης E.R.C.

Η συνέχεια των εκπαιδεύσεων στις 4 και 5 Φεβρουαρίου 2023 με νέα πιστοποιημένα σεμινάρια.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.