Ξεκινά η μάχη για το Δήμο Κοζάνης – Έντονο το πολιτικό παρασκήνιο δέκα μήνες πριν τις κάλπες



Με 10 μήνες να μας χωρίζουν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, αυξάνονται οι διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου της Κοζάνης.

Ο τελευταίος κατά σειρά που δήλωσε την πρόθεση του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης είναι ο  Αγάπιος Γαβριηλίδης. Ο κ. Γαβριηλίδης  θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για το Δήμο Κοζάνης, σε εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης.

Ο κ. Γαβριηλίδης, ευρύτερα γνωστός λόγω της ενασχόλησης του με την ομάδα της «Κοζάνης», όπου ήταν ιδιοκτήτης, πρόκειται να ανοίξει τα χαρτιά του και να παρουσιάσει το νέο συνδυασμό.

Είναι ο τρίτος υποψήφιος, που έχει επίσημα δηλώσει ότι θα κατεβεί ως υποψήφιος μετά τον Χάρη Κουζιάκη (Κοζάνη Τόπος Να Ζεις» και τον Σταύρο Καμπουρίδη  (Εδώ Κοζάνη).

Αναμένουμε την απόφαση του Δημάρχου  Λάζαρου Μαλούτα για το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο ίδιος ( σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει θα ανακοινώσει  τις τελικές του αποφάσεις το πρώτο τρίμηνο του 2023) ή κάποιο άλλο πρόσωπο από την «Ενότητα» καθώς και τι θα γίνει με τους συνδυασμούς, που σήμερα είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο των Κυριάκου Μιχαηλίδη, Βαγγέλη Σημανδράκου και Φώτη Κεχαγιά.

Στις αρχές του 2023 αναμένονται και οι επίσημες  ανακοινώσεις του Δικτύου Πολιτών Κοζάνης όπου ο επικεφαλής αναμένεται να είναι κάποιος από τους Γιάννη Κοκκαλιάρη, Γιάννη Ιωαννίδη και Τέλη Βωβό ενώ φαίνεται πως υπάρχουν συζητήσεις και με τον Κώστα Κυριακίδη, ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο.

Ερωτηματικό παραμένει το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης που θα πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία (αν και γνωρίζουμε πως δεν θα υπάρχει επίσημο χρίσμα)  όπου ακούγονται τα ονόματα του Θοδωρή Σιόγκα, του Γιώργου Τοπαλίδη και του Στέργιου Γκανάτσιου ενώ αναμένουμε και τις αποφάσεις του ΚΚΕ.

Όλα αυτά χωρίς φυσικά να αποκλείονται και άλλες εκπλήξεις.

Αυτό που πάντως κάνει εντύπωση είναι το γεγονός πως ο αριθμός των υποψηφίων, που πρέπει να έχει ο κάθε συνδυασμός υπολογίζεται σε 250-400 άτομα και φαίνεται αρκετά δύσκολο όλοι οι συνδυασμοί, που ακούγονται να συμπληρώσουν ψηφοδέλτιο.

Κάτι τέτοιο ενδεχομένως να οδηγήσει σε προεκλογικές συμμαχίες…

Γιάννης Κωσταρέλλας από το xronos-kozanis.gr

4 σχόλια στο άρθρο “Ξεκινά η μάχη για το Δήμο Κοζάνης – Έντονο το πολιτικό παρασκήνιο δέκα μήνες πριν τις κάλπες

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.