Γιώργος Αμανατίδης “Εντός του επόμενου διαστήματος επιστρέφει το Γκέρτσειο εκεί όπου ανήκει”



 

Η διαδικασία παραχώρησης του Δημόσιου Κτήματος ΑΒΚ 296 Κοζάνης, δωρεάν κατά κυριότητα, από το Ελληνικό Δημόσιο προς το Γκέρτσειο Πνευματικό και Πολιτιστικό Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης ήταν επίπονη και συνεχής.

Εμπεριστατωμένο Αίτημα – Ερώτημα της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης υποβλήθηκε το 2015 επί του οποίου, με την ανάληψη των Βουλευτικών καθηκόντων του κ. Γιώργου Αμανατίδη ζητήθηκε η συνδρομή του και στηρίχθηκε με συστηματικό και διαρκή τρόπο.

Αφού διερευνήθηκε το θεσμικό πλαίσιο παραχώρησης αντίστοιχων περιουσιακών στοιχείων από το Ελληνικό Δημόσιο, το Αίτημα παραχώρησης επικαιροποιήθηκε το 2020.

Κρίσιμο όμως παράγοντα αποτελούσε η επιστροφή στο Ελληνικό Δημόσιο περιουσιακών στοιχείων που στο παρελθόν είχαν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο.

Κάτι που έγινε πράξη για σημαντικό αριθμό εγκαταστάσεων μεταξύ των οποίων και το «Γκέρτσειο».

Ήδη οι αρμόδιες Υπηρεσίες είχαν αποφανθεί ότι, δεδομένου ότι το «Γκέρτσειο» προορίζεται για την εξυπηρέτηση δημόσιου σκοπού ως τέτοιο ανήκει στην κατηγορία των πραγμάτων εκτός συναλλαγής.

Επομένως εμπίπτει στις προβλεπόμενες εξαιρέσεις από τη μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ και άρα μπορεί να παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο.

Στο πλαίσιο αυτό, αφού προηγουμένως διερευνήθηκαν οι χρήσεις των εγκαταστάσεων και έγιναν αρκετές τεχνικές συναντήσεις, με πρωτοβουλία του Βουλευτή ετοιμάστηκε νέο Αίτημα που υποβλήθηκε αρμοδίως στις 14/06/2022 βάσει του οποίου δρομολογήθηκε από την Κτηματική Υπηρεσία Κοζάνης η προετοιμασία των αναγκαίων Βεβαιώσεων, Γνωμοδοτήσεων και Αποφάσεων.

Στη συνέχεια η Κτηματική Υπηρεσία Κοζάνης, με το Αρ. Πρωτ.: 48322 ΑΠΑ 2022/29-11-2022 έγγραφο, απέστειλε το σύνολο των απαιτούμενων στοιχείων στη Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας.

Ύστερα από την αξιολόγησή τους, στο αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται η έκδοση της Απόφασης παραχώρησης του Δημοσίου Κτήματος ΑΒΚ 296 Κοζάνη (Γκέρτσειο), δωρεάν κατά κυριότητα, στο Γκέρτσειο Πνευματικό και Πολιτιστικό Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τις προγραμματισθείσες χρήσεις και να ενταχθεί ενεργά στην κοινωνική ζωή του τόπου.

«Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη ΙΜ Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλο για την επιμονή του και τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει για να αυξήσει το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής μας προς όφελος των πολιτών για τους οποίους και αγωνίζεται με κάθε τρόπο», δήλωσε ο Βουλευτής Γιώργος Αμανατίδης.

 

Κοζάνη, 03/12/2022

Από το Γραφείο του

Βουλευτή Ν. Κοζάνης – ΝΔ

Γιώργου Αμανατίδη

2 σχόλια στο άρθρο “Γιώργος Αμανατίδης “Εντός του επόμενου διαστήματος επιστρέφει το Γκέρτσειο εκεί όπου ανήκει”

  1. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης.

    - Edit

    Απαντήστε

    Εσείς, ποτέ θα επιστρέψετε εκεί που ανηκετε;
    Για εκείνες τις αποζημιώσεις των αγροτων;τώρα τέτοια θα λεμε;
    Είστε με την πλάτη στον τοιχο,χάνετε το έδαφος κάτω απ τα ποδια σας με τις αναλγητες πολιτικές σας και στηρίζετε, αντί για τον λαό,τους βυζαντινούς αυτοκράτορες, εξαλλου μαζί το τρώτε, ατελείωτα χρόνια,τωρα!
    Η δεξιά της πολιτικής και η δεξιά του κυριου της υποκρισιας και οχι του Θεού,που γεννιέται σε λίγες μερες!
    Φτιαξτε το κιβωτό ,να γεμίζετε θυρίδες,αφού το μόνον που σας ενδιαφέρει είναι τα χρήματα, τα ρημάδια!
    Ο κόσμος δεν έχει να φάει κι εσείς στα αλισβερισια σας και τις αγοροπωλησίες σας,μόνο για σας ή τουρκοκρατια κρατάει ακομη!
    Το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής είναι αυξημένο απ την Αρχαία Ελλάδα,το δημογραφικό, οικονομικό και κοινωνικό απόθεμα ,το ξετιναξατε!
    Ο κόσμος δε μπορεί να αγοράσει δύο πράγματα απ το σουπερ για τα Χριστούγεννα,οι παραγωγοί πουλάνε σε ξεφτιλιστικες τιμές τα προϊόντα τους,οι κτηνοτρόφοι πουλάνε τα κοπάδια τους,γιατί πνίγονται από χρέη ,οι εργαζόμενοι σε άλλους χώρους,ούτε πουλάνε,ούτε αγοράζουν κι εσείς,σαν τους μεγαλοσχημους Φαρισαιους και τους κοτζαμπασηδες της τουρκοκρατιας,πουλάτε κι αγοράζετε,στην κοσμααααρα σας,στην επιτελικη μπουρδολιγια σας,οι μεν και στις αγορές κιβωτων ,οι δέ!
    Αυτα ξέρατε δεξιοί της Αγίας υποκρισιας και οι μεν και οι δε,στα 500 χρονια, σχεδον της τουρκοκρατιας,αυτά κάνετε και τώρα.
    Σας πήρε ο πόνος για το πολιτιστικό απόθεμα,ναταν τρόπος,να φάτε και το πολιτιστικό απόθεμα και οι δύο σας με τα ντουβάρια του ,όλα μαζί!Μεταξύ σας,ευχαριστιεστε,αγαπιεστε,αλισβεριζεστε!
    Δε σας είδα ποτέ, τακιμια και υποκριτες,να απευθύνετε ευχαριστίες σε μαθητες,μαθήτριες ,δασκάλους, δασκαλες, καθηγητεςκαι καθηγητριες σχολειων του τοπου,που καθημερινά αγωνίζονται, για να αποτινάξουν απο πάνω τους την σκουριά και την ψευτιά και την υποκρισια,άγια δώρα για σας,που σας χάρισε η τουρκοκρατια!
    Μου θέλετε ,να γιορτάσετε και Χριστούγεννα με Χριστό,πίνοντας το Αίμα του,πριν τη Γέννηση Του,πριν τη Σταύρωση Του,
    Στην κοσμααααρα σας,όλα για τα λεφτά και μόνο για αυτα!
    Καλά είπε ο μεγαλύτερος λογοτέχνης και φιλόσοφος και ο πιο ευφυής άνθρωπος του κόσμου, ο Ν. Καζαντζακης” είδα καποτε μια μέλισσα πνιγμενη στο μελι της και καταλαβα”
    Εσείς ρεζιλευετε καθημερινά την Ελλάδα κι όχι οι τίμιοι εργαζόμενοι, εσείς με τις σκηνές των επιτελειων σας και των κιβωτών σας!!
    Μια μέρα,Τα σχολεία θα γκρεμίσουν όλες τις κιβωτους σας.
    Μαθητές,μαθήτριες και δασκαλοι,στολίζουν αυτές τις μέρες τα σχολεία τους,για να υποδεχθούν Εκεινον με αγάπη Αληθινή και Μεγαλη και οι υποκριτές και Φαρισαίοι πουλάνε κι αγοράζουν ντουβάρια,σαν τον πλούσιο του Ευαγγελιου που γκρεμιζε, αγόραζε και μεγαλωνε τις αποθήκες του ,για να γίνει πιο πλούσιος,αλλά εκείνο το βράδυ πέθανε.
    Αδειάζει η Δυτική Μακεδονια ,ο κόσμος την εγκαταλείπει με τα ανύπαρκτα έργα σας και θα μείνει το πολιτιστικό απόθεμα,να το επισκέπτονται τα κοράκια τα αλλα,να του φέρνουν “τροφη” ,οπως πήγαιναν τροφη….στον Προφήτη Ηλία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.