Νέο πρόγραμμα LEADER 2023-2027 –‘Στόχος να διασφαλιστεί ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που να έχει μετρήσιμα αποτελέσματα’



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Ενημέρωση για το νέο πρόγραμμα LEADER 2023-2027, το 6ο κατά σειρά, προχώρησε η ΑΝΚΟ δυτικής Μακεδονίας στους δημοσιογράφους της περιοχής με σκοπό να γίνουν γνωστές οι προϋποθέσεις, τα κριτήρια και όλες οι λεπτομέρειες.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του 6ου προγράμματος ανέρχεται στα 236εκ. ευρώ για όλη τη χώρα, ενώ η ΑΝΚΟ διεκδικεί το ποσό των 5 με 6εκ €

Η πρώτη ημερομηνία κατάθεσης των φακέλων είναι η 22α Φεβρουαρίου και η δεύτερη στις 12 Απριλίου.

Η Γενική Διευθύντρια της Εταιρείας, Έλενα Νάμινι, στάθηκε στην σημαντικότητα των προγραμμάτων για την ανάδειξη της περιοχής κάνοντας ξεκάθαρο πως «θέλουμε το καλύτερο για την περιοχή. Δεν χωράει καμία παρέμβαση στις δηλώσεις».

Όσο για την περιοχή των Γρεβενών εάν θα συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα μόνη της «είναι κάτι που μας προβληματίζει, αλλά την ερχόμενη Πέμπτη αναμένουμε την τελική απόφαση μετά και από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου των Γρεβενών».

Από την πλευρά της η υπεύθυνη του προγράμματος, Ζωή Γκερεχτέ γνωστοποίησε τις λεπτομέρειες των δράσεων «μια ακόμη καινοτομία για την αντιμετώπιση των κοινωνικό-οικονομικών προβλημάτων, είναι τα ‘Έξυπνα Χωριά’ με κύριο στόχο την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων αυτών».

Για ολοκληρωμένες επεμβάσεις μίλησε ο διευθυντής Προγραμμάτων της ΑΝΚΟ, Τάσος Σιδηρόπουλος «πρέπει να δώσουμε έμφαση στο αφήγημα που θα δοθεί από το LEADER. Όλη η προσπάθειά μας είναι να διασφαλιστεί ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που να έχει μετρήσιμα αποτελέσματα στο τέλος και παράλληλα αυτή η συνέργεια την οποία επιθυμούμε και είναι βασικός στόχος, να μην χαθούν πόροι και βέβαια να έχουν την καλύτερη δυνατή απορροφητικότητα».

Στην παρουσίαση παρευρέθηκε  ο πρόεδρος και περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης τονίζοντας το πόσο έχει συμβάλει και βοηθήσει την περιφέρεια μας, με απτά αποτελέσματα, την εμπειρία και στρατηγική της εταιρείας και τις ομάδες που δουλεύουν για τα καλύτερα.

Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε  το πρωί της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου, λίγο μετά τις 11, στα γραφεία της ΑΝΚΟ στην Κοζάνη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.