Καλλιόπη Βέττα: «Να απαντήσουν τα αρμόδια υπουργεία για τον εμπαιγμό των συνταξιούχων – Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης»



 


Η Βουλευτής Κοζάνης κ. Βέττα Καλλιόπη καταθέτει αναφορά προς τους κ.κ. Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών, με συνημμένη την από 30.11.2022 ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων Δ.Ε.Η., στην οποία αναφέρονται στην σωρεία δικαστικών αποφάσεων που η κυβέρνηση αρνείται να τηρήσει και αφορούν τα αναδρομικά τους. Επιπλέον αναφέρονται στον κυβερνητικό εμπαιγμό που υφίστανται οι συνταξιούχοι, αφού η κυβέρνηση συνεχώς υπόσχεται
πληρωμές που ποτέ δεν γίνονται ή όταν γίνονται έρχονται μετά από τεράστιες καθυστερήσεις και κωλυσιεργία.

“ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ”

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ Ή ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΡΥΘΜΟ ΧΕΛΩΝΑΣ.ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ.

Συνάδελφοι,
Εμείς δεν τους πιστέψαμε και κάναμε αγωγές. Κάνανε τα πάντα να περιορίσουν το διάστημα πληρωμής μόνον για 11 μήνες (Θυμίζουμε ότι εκδόθηκαν τελεσίδικες εφετείου αποφάσεις το 2019 για πληρωμές 42 μηνών Ιούνιος του 2015-Δεκέμβριος του2018).

Προσέφυγαν στο ΣΤΕ με πρόεδρο την σημερινή πρόεδρο της Δημοκρατίας και το πέτυχαν. Κορόιδεψαν τους συνταξιούχους λέγοντας τους να μην κάνουν αγωγές.

Οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι όλες θετικές και βγαίνουν κατά δεκάδες. ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ
ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΚΟΜΗ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ Ή ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΣΟΚΟΜΕΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ; ΔΩΣΕ Ο ΑΥΤΙΑΣ, ΔΩΣΕ Ο ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, ΔΩΣΕ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Προχθές στην Καλλιθέα).

Δεν ξέρουμε οι συνταξιούχοι εάν θα γεμίσουμε χαρτοφύλακα ή θα πρέπει να πάρουμε βαλίτσες για να χωρέσουν.
Και σαν να μην έφθασαν όλα, Ακρίβεια,Καύσιμα κλπ.μας φέρνουν την Πέμπτη και το νομοσχέδιο έκτρωμα με το οποίο βάζουν ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΕΣΥ με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι για να έχουν περίθαλψη,να πρέπει να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.

3 σχόλια στο άρθρο “Καλλιόπη Βέττα: «Να απαντήσουν τα αρμόδια υπουργεία για τον εμπαιγμό των συνταξιούχων – Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης»

  1. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης.

    - Edit

    Απαντήστε

    Τι περιμένετε από έναν πρωθυπουργό που ,όταν ήταν
    υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επι σαμαρα( τότε που οι άνθρωποι ψάχνανε για να φάνε απ τα σκουπιδια και μαθητές λιποθυμουσαν στα θρανια),ανέλαβε να απολύσει 15.ΟΟΟ δημόσιους υπαλλήλους και μέσα σ αυτούς,όλους τους Νοσηλευτές των ΕΠΑΛ και τις Βρεφονηπιοκόμους αυτων!
    Μόνον απ το δικό μου σχολειο,ΕΠΑΛ,απέλυσε 25 συναδέλφους,συναδελφισσες με τις παραπάνω ειδικότητες και τους 3 φύλακες που ειχαμε!
    Κι όλους αυτούς τους απολυθέντες επανέφερε στα σχολεία ο Αλέξης Τσιπρας!
    Και πήγε χθες στην Πρόεδρο της Δημοκρατιας και βγήκε στις τηλεοράσεις και μυξόκλαιγε για τις αυξήσεις των επιτοκιων!
    Θύμωσε ο μητσοτακης με τους τραπεζιτες!
    Θύμωσε ο αγάς κι έκοψε…θου κυριε!
    Μητσοτάκη, εσύ ελέγχεις όλον τον κόσμο,ως πρωθυπουργος,άσχετα αν παρακολουθείς όλον τον κόσμο,μητσοτακη,εσύ είσαι ο Λουδοβίκος,εσύ είσαι το κράτος και δεν μπορείς να ελέγξεις τους τραπεζιτες;
    Θύμωσε ο μητσοτακης ” έκανε η μύγα κω…κι εχεσε τον κόσμον ολον”
    Μητσοτάκη;τις μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων και των συντάξεων τα ελέγχεις, τις τεράστιες αυξήσεις σε καύσιμα και σε προιοντα τα ελέγχεις,μόνον τις τράπεζες δεν ελεγχεις!
    Για τα μάτια του κοσμου βγήκες χθες στις κάμερες, σαν αξιολύπητο,σκουπιζοντας τις μύτες σου!
    ” βαράτε με κι ας κλαιω”
    Χαίρεσαι μ αυτά που κάνουν οι τραπεζιτες ,χαίρεσαι και χοροπηδας!
    Με την αύξηση των επιτοκίων,οι τράπεζες θα καλύπτουν και τα δικά σου δάνεια και τις κάρτες σου που ανέρχονται σε 1.596.000 ευρώ,θα καλύπτονται το δάνειο που πήρες για την εφημερίδα σου” κηρυκας των Χανιων”,δάνειο 300.000 ευρώ,επί 11 χρόνια δεν πλήρωνες ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ και σήμερα είναι κάποια εκατομμύρια και,χαίρεσαι ακόμα, γιατί με την αύξηση των επιτοκίων οι τράπεζες θα παίρνουν τα χρήματα του κοσμακη και δε θα ενοχλούν εσένα οι εισπρακτικές εταιρείες για τα δάνεια του κόμματος σου,του αναλγητου κόμματος,δάνεια που φτάνουν στα 399.000 .000 ευρω!
    ” σώπα σε” Κύριε “Ακακούλη
    και μην πολύ λυπάσαι
    πάλι με χρόνια με καιρούς
    Ο ίδιος πάντα θα’σαι”
    Μόνον που …κάποια μέρα που δε θα είσαι πρωθυπουργούλης και τα δάνεια σου και οι κάρτες σου,δε θαχουν αποπληρωθεί, το άλλο το γεράκι σου,το predator,των Γρεβενών, θα σε πάρει κοψοχρονιας και τα 39 σου ακινητα!
    Και τότε θα εκπληρωθεί το ρηθεν” και έσται η έσχατη πλάνη χείρων της πρωτης”
    Έκλαψε ο μητσοτακης στις τηλεοράσεις και τρόμαξαν οι τραπεζιτες !!!
    ” κρατάτε Τούρκοι τ’αλογα”
    Θύμωσε ο Ακακουλης;ταραχτηκε το Συμπαν!
    ” ωδυνεν όρος ,είτα μύν απέτεκεν”
    μητσοτάκη,όταν ξαναβγείς στην τηλεόραση ,τάχα μου θυμωμένος,ομπρέλα να παρεις….κι ας μη βρεχει…….

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.