Δεύτερη εταιρική συνάντηση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Cooperation project on innovation on Augmented Reality (AR) in public works”



 

Την Τρίτη και Τετάρτη 22 και 23 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εταιρική συνάντηση στην Προύσα της Τουρκίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ (κωδικός προγράμματος: 2021-1-FR01-KA220-VET-000024874) με τίτλο “Cooperation project on innovation on Augmented Reality (AR) in public works (CPIARPW)” (Πρόγραμμα Συνεργασίας για καινοτομία στην Επαυξημένη Πραγματικότητα στα δημόσια έργα). Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας συνεργάζεται με πέντε οργανισμούς επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης από την Ιταλία, την Τουρκία και τη Γαλλία, που είναι και η συντονίστρια χώρα. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 22 μήνες (από 01 Νοεμβρίου 2021 έως 01 Αυγούστου 2023). Στη συνάντηση συμμετείχαν η Ευαγγελία Τριανταφύλλου, Υπεύθυνη προώθησης ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ στην ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας, και η Ευθυμία Φωτιάδου, Διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας.

Στόχος του προγράμματος είναι ο σχεδιασμός εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα που θα δημιουργηθεί ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ μαθητών. Η εφαρμογή, βασισμένη στη θεωρία της επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality – AR), θα αποσκοπεί στην απεικόνιση των υπόγειων δικτύων (παροχή νερού, ηλεκτρικό ρεύμα, τηλεπικοινωνίες), έτσι ώστε οι χειριστές να είναι ενημερωμένοι πριν την κατασκευή τάφρων ή εκτέλεση χωματουργικών και άλλων εργασιών. Με τον τρόπο αυτόν, θα αποφεύγονται εργατικά ατυχήματα και θα ολοκληρώνονται οι εργασίες πιο άμεσα και αποτελεσματικά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αρχικά συζητήθηκε και αξιολογήθηκε η πρόοδος των εργασιών που είχαν αποφασιστεί κατά την προηγούμενη εταιρική συνάντηση, ζητήματα που προέκυψαν κατά την υλοποίηση των εργασιών και τρόποι αντιμετώπισής τους. Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση της εφαρμογής “Pipes ScanAR” και συζητήθηκαν διεξοδικά τα δυνατά σημεία της εφαρμογής, αναζητήθηκαν οι αδυναμίες τους και προτάθηκαν τρόποι για την αντιμετώπισή τους. Ακολούθησε συζήτηση πάνω στις τεχνικές προδιαγραφές της εφαρμογής, την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη 3D της εφαρμογής, την ιστοσελίδα του προγράμματος, τις νομικές προδιαγραφές για τη δημιουργία και διάθεση της εφαρμογής, Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση πάνω στα θέματα διαχείρισης του έργου και διάχυσης των αποτελεσμάτων του με στόχο την ενημέρωση ενδιαφερομένων και τη βιωσιμότητα των αποτελεσμάτων του έργου.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Τεχνικό-Επαγγελματικό Σχολείο «HÜRRİYET MTAL school» και οι εταίροι ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος και ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της Τουρκίας στην Τεχνική-Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση του προγράμματος η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας συνεργάζεται με το 2ο ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.