Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Γ.Ν. Κοζάνης- Όλοι στη συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα για τα νοσοκομεία



 

Κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία – Δικαίωμά μας είναι η δωρεάν υγεία

Παρά την καθολική καταδίκη του από χιλιάδες νοσοκομειακούς γιατρούς και τα συλλογικά τους όργανα, την καταδίκη από τα συλλογικά όργανα των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, καθώς και από δεκάδες άλλους εργατικούς και μαζικούς φορείς σε όλη τη χώρα, η κυβέρνηση φέρνει το νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη για ψήφιση.

Καλούμε τώρα σε αγώνα για να αποσυρθεί, έστω και τώρα, το νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί παραπέρα τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την υγεία του λαού σε ακόμα πιο ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους.

Αυτό υπηρετεί το νομοσχέδιο και όχι τη δήθεν βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, την κάλυψη των κενών και την αύξηση του εισοδήματος των γιατρών, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

Αυτό υπηρετεί η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θα μπορούν να ασκούν και ιδιωτικό έργο.

Εκβιάζονται οι ασθενείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν από το πενιχρό τους εισόδημα για την υγεία τους. Διαφορετικά θα καταδικάζονται σε πολύμηνες αναμονές για μια εξέταση, για ένα χειρουργείο, με κίνδυνο την υγεία τους. Αυτό έχουν το θράσσος να το ονομάζουν «ελευθερία επιλογών».

Εκβιάζονται οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας αν και εφόσον «θέλουν» να ενισχύσουν το εισόδημα τους, που έχει μείνει καθηλωμένο όλα τα τελευταία χρόνια, να βγουν στην πιάτσα της αγοράς και να χρησιμοποιήσουν σα «δεξαμενές» πελατείας τα δημόσια Νοσοκομεία.

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο.

Ούτε βήμα πίσω.

Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού, των γονιών και των παιδιών μας δεν πρόκειται να γίνουμε.

Αγώνας για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών, λοιπού προσωπικού.

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

Δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση που καλεί η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας (ΕΙΝΔΥΜ), το Σωματείο Εργαζόμενων Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης και ΚΥ, καθώς και άλλοι μαζικοί φορείς ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου την Πέμπτη 1/11, στις 18:30 στην Πλατεία της Κοζάνης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.