Έπιπλα μπάνιου: Τι επιλογές έχετε για την ανακαίνισή σας



Εάν το μπάνιο σας είναι από τα… αρχαία χρόνια ή αν, τέλος πάντων, το έχετε βαρεθεί και χρειάζεστε μια ανανέωση, τότε μια ανακαίνιση είναι μάλλον μονόδρομος.

 

Πριν προχωρήσετε σε αυτή τη διαδικασία, βέβαια, χρειάζεται να σκεφτείτε διάφορα πράγματα και να τσεκάρετε τι κυκλοφορεί στην αγορά, όπως συνθέσεις και έπιπλα μπάνιου.

 

Πάμε, όμως, τώρα να δούμε τι επιλογές έχετε για την ανακαίνισή σας, ώστε να αποκτήσετε το μπάνιο που ονειρεύεστε.

  • Κρεμαστά έπιπλα μπάνιου

 

Μια εξαιρετική και σύγχρονη ιδέα είναι τα κρεμαστά έπιπλα μπάνιου, τα οποία δεν πατάνε στο δάπεδο.

 

Αυτή η τάση προτιμάται πολύ τελευταία, καθώς τα κρεμαστά έπιπλα αναβαθμίζουν σημαντικά την αισθητική του δωματίου. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο γίνεται εξοικονόμηση χώρου, ο οποίος έτσι φαίνεται μεγαλύτερος, ενώ και το καθάρισμα γίνεται εύκολο ή και εφικτό, συγκριτικά με τα επιδαπέδια έπιπλα.

  • Στήλες μπάνιου

 

Ψάχνετε λύση για την τοποθέτηση και τακτοποίηση διαφόρων αντικειμένων και αξεσουάρ που υπάρχουν στο μπάνιο σας σε αταξία;

 

Αν ναι, το να επιβάλετε την τάξη γίνεται αρκετά εύκολο με ένα βοηθητικό έπιπλο όπως μια στήλη μπάνιου, η οποία μπορεί να είναι είτε επιδαπέδια είτε κρεμαστή.

 

Αυτή θα σας δώσει τη δυνατότητα να τοποθετήσετε κάποια αντικείμενα στα (δύο, τρία, τέσσερα ή και παραπάνω) ράφια της στήλης, ώστε να τα έχετε άψογα τακτοποιημένα και να τα βρίσκετε πάντα εύκολα χωρίς να τα ψάχνετε. Τέτοια μπορεί να είναι σφουγγάρια, αφρόλουτρα, ξυραφάκια, πετσέτες ή οτιδήποτε άλλο.

 

Έτσι, θα έχετε εξαιρετικές δυνατότητες αποθήκευσης, χωρίς μάλιστα το συγκεκριμένο έπιπλο να πιάνει πολύ χώρο από το μπάνιο σας.

  • Ερμάρια μπάνιου

 

Άλλη μια ιδέα για αποθήκευση αποτελούν τα ερμάρια μπάνιου.

 

Ντουλάπια ή ράφια στον τοίχο θα σας προσφέρουν έναν εξαιρετικό τρόπο να έχετε τα πάντα οργανωμένα και τακτοποιημένα. 

 

Τα ντουλάπια με πορτάκι θα προστατεύουν καλύτερα τα αντικείμενα προς αποθήκευση. Από την άλλη, τα επιτοίχια ράφια θα δώσουν μια πινελιά υψηλής αισθητικής, ενώ τα διάφορα αξεσουάρ θα είναι ορατά και πιο εύκολα προσβάσιμα σε σχέση με τα ντουλάπια.

 

Αν πάλι έχετε χώρο, μπορείτε να καταφύγετε και στη λύση ενός επιδαπέδιου ερμαρίου.

  • Καθρέπτες μπάνιου

 

Το πρώτο πράγμα που κάνει σχεδόν κάθε άνθρωπος όταν μπαίνει στο μπάνιο είναι να… θαυμάσει την αντανάκλασή του.

 

Έτσι, μια καλή λύση για ανακαίνιση είναι η αντικατάσταση του παλιού με έναν καινούργιο καθρέφτη. Εδώ έχετε διάφορες επιλογές, καθώς μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε καθρέφτες με ντουλάπι, φωτιζόμενους ή πιο απλούς καθρέφτες, ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

 

Εάν έχετε διαθέσιμο χώρο, μπορείτε να βάλετε έναν μεγαλύτερο καθρέφτη ώστε να δώσετε την ψευδαίσθηση πως το μπάνιο σας είναι πιο ευρύχωρο από ό,τι πραγματικά είναι.

  • Φωτιστικά μπάνιου

 

Τέλος, πολύ σημαντικό ρόλο σε μια ανακαίνιση μπάνιου παίζει χωρίς αμφιβολία ο φωτισμός, που μπορεί να συνοδεύει το έπιπλο του νιπτήρα με τον καθρέφτη αλλά όχι μόνο.

 

Είναι αρκετά πιθανό, μαζί με όλα τα υπόλοιπα, να έχετε βαρεθεί και τα φωτιστικά που επιλέξατε πριν αρκετά χρόνια, όταν πρωτοφτιάξατε το μπάνιο σας.

 

Γι’ αυτό, μη διστάσετε να πειραματιστείτε και να προχωρήσετε σε μια λαμπερή (κυριολεκτικά και μεταφορικά) ανανέωση, επιλέγοντας φωτιστικά για τον καθρέφτη σας ή για τον τοίχο.

 

Όσον αφορά τον καθρέφτη, να έχετε στο μυαλό σας πως είναι απαραίτητο να βλέπετε καθαρά το είδωλό σας, κάτι που σημαίνει πως ο φωτισμός εκεί πρέπει να είναι επαρκής.

 

Μπορείτε, λοιπόν, να βάλετε φωτιστικά και στις δύο πλευρές του καθρέφτη, ώστε να βλέπετε καθαρά κατά τη διάρκεια των καθημερινών σας δραστηριοτήτων (π.χ. ξύρισμα, πλύσιμο κ.λπ.), ενώ αυτό θα δώσει και μια συμμετρία στον χώρο, αναβαθμίζοντας έτσι την αισθητική του μπάνιου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.