Λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) στη Σιάτιστα και συνέχιση λειτουργίας του αντίστοιχου Κέντρου στο Βελβεντό



 

Σε συναντήσεις στο Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίστηκαν τα ζητήματα που προέκυπταν για το υπόψη θέμα με τη συνεχή επαφή και ενεργή συμμετοχή του Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Γιώργου Αμανατίδη και σε συνεργασία με το Δήμο Βοΐου. Στη συνέχεια η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Ζέττα Μακρή υιοθέτησε την πρόταση αποδεχόμενη την τεκμηρίωση και έδωσε το πράσινο φως για τη διακριτή λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) στη Σιάτιστα.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κα. Δέσποινα Παπαδοπούλου υπογράφει την αναγκαία απόφαση σύμφωνα με την οποία:

  • τα ΚΕΠΕΑ Βελβεντού και Σιάτιστας είναι δύο διακριτές δομές με έδρα το Βελβεντό και τη Σιάτιστα αντίστοιχα,
  • η Παιδαγωγική Ομάδα εξακολουθεί να είναι προσωρινά μία, με έδρα το Βελβεντό.

Η λειτουργία του ΚΕΠΕΑ στη Σιάτιστα, με μειωμένα κόστη λειτουργίας λόγω και της συμβολής του Δήμου Βοΐου στη λειτουργία του, θα ενισχύσει την περιβαλλοντική εκπαίδευση σε μία περιοχή με απόθεμα φυσικού περιβάλλοντος, πολιτιστικής κληρονομιάς και ευρημάτων σημαντικής ιστορικής αξίας.

Τελικά θα λειτουργούν δύο διακριτοί πόλοι – Κέντρα στο Νομό Κοζάνης, με συνεργατική δράση όπου απαιτηθεί, με στόχο να ενισχυθεί σημαντικά η περιβαλλοντική και αειφορική διάσταση της ανάπτυξης.

Καλή επιτυχία στο έργο των δύο Κέντρων και θερμές ευχαριστίες στην Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Ζέττα Μακρή για την υιοθέτηση της αναγκαιότητας και της υποβληθείσας πρότασης προς όφελος της εκπαίδευσης για τα θέματα που βρίσκονται στην αιχμή και είναι προκλήσεις για το μέλλον.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) στη Σιάτιστα και συνέχιση λειτουργίας του αντίστοιχου Κέντρου στο Βελβεντό

  1. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης

    - Edit

    Απαντήστε

    Και η υφυπουργός Παιδειας “υιοθέτησε την προταση”
    Από υιοθετήσεις,γεμίσαμε και με σας και με τους άλλους τους Χριστοσταυρωτες!
    Όταν υιοθετείς και ένα έργο ακόμα, το αποπερατωνεις!
    Όπως, όταν υιοθετείς ανθρωπους,τους βγάζεις σωστούς χαρακτήρες στην κοινωνία και όχι με περισσότερα τραύματα,απ όσα είχαν στα Εισόδια των δομων!
    Κιβωτός,ο Δούρειος ίππος, που έχει στο κοιλωματα του ψευτιά κι αναλγησια και θυρίδες με θησαυρούς στη γη κι όχι στον Ουρανο!
    Σας χορτάσαμε κι εσάς και τους αλλους!
    Δεξιά και οι δυο σας,υποκρισία και άγιος ο Θεος!
    Η πίστη σας,κάλπικη και των δυο!
    Εσεις ,να γεμίζετε με ψήφους κι οι άλλοι, οι διαχρονικοί επαίτες,ζητιανεύουν ψυχουλες για να θησαυριζουν στα χώματα κι όχι στα Ουράνια!
    ” υιοθέτησε… η υφυπουργός την προταση”
    Θα έγραφα,τι κάνει η φορβάς,εν αλωνίω μέσω,αλά μεγάλη γιορτη ξημερωνει!
    Σταυρωνετε,εσείς και οι άλλοι, την αλήθεια αλλά δεν αποκαθηλωνετε την πολιτικη σας και θρησκευτική σας ψευτιά και την άααααγια Υποκρισια Σας.
    Γεμίσαμε σταυρούς,στην κοινωνια!
    Ενας Σταύρος Εκείνου,ενας του Αγίου Αύριο ( μεγάλη η Χάρη Του) και αναρίθμητοι,μικροί και μεγαλύτεροι σταυροί, του λαου!
    Θελω να πιω έναν καφέ με έναν άπιστο άνθρωπο,ίσως ,αυτός, πιστεύει πιο πολύ στον Χριστό και στην αληθεια,απ ότι εγώ ο ολιγοπιστος και οι άλλοι οι πολύπιστοι με υποκρισια,χωρίς Θεό!
    Σε τελική ανάλυση,όλοι σας,για τα ρημάδια τα λεφτά τρέχετε και θησαυριζετε θησαυρούς επί γης κι όταν πάτε πάνω,ούτε τρύπια δεκάρα θα κρατατε!
    Δεσμεύτηκε η υπουργός,η υφ υπουργός,ο βουλευτής,ο πρωθυπουργός,ε,και;
    Κι άλλοι δεσμεύτηκαν να υπηρετούν Εκεινον και να,τα χάλια μας!
    Κι εσύ παπα- Γιώργη, του χωριού μου,η γλυκεια και αδολη μορφη;Εσύ που δούλευες στα χωράφια και την Κυριακή χτυπούσεςτην Καμπάνα και μαζευόμασταν όλο το χωριο;
    Δε με βαπτίζες,χωρίς όνομα ή να με βάφτιζες Απιστο;πιο πολύ θ αγαπούσα τον Χριστό….θα τον έβρισκα κάποτε….που;οχι στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγαλα,στις ψεύτικες προτάσεις και ψεύτικες υιοθεσίες σε πολιτικά γραφεία και σε κιβωτός,φτιαγμένες από άχυρα κι όχι από ξύλο οξιάς.
    Σταύρος ήταν και του Αγίου Ανδρεαμαλλα σε σχήμα….Χ.
    Θεός φυλαξοι!
    Από υποκρισια;χορτάσαμε και καθένας μας…φροντίζετε,να έχουμε υιοθετήσει…ένα μεγάλο κομμάτι της Υποκρισιας σας!
    Ξεκάρφωτη κοινωνία,μήπως γιορτάζεις,στης Αγίας Υποκρισιας,ανήμερα!
    ” υιοθέτησε η υφυπουργός την προταση”
    Μάλλον κρατούσε και παλλευκη λαμπάδα σε ροζ χρωματισμό,μιας και είναι ή,ή προταση!
    Και η προταση;θα μείνει σαν γεροντοκορή,των Παπαδιαμάντη και Καζαντζάκη,αντιστοιχως,σταφιδιασμενη απ τα χρόνια, αλλά θα παραμένει ΠΡΟΤΑΣΗ…..
    Υπάρχει μια τουρκική παροιμία που λεει” φτύνω πάνω,φτύνω τα μουστάκια μου( μπουγιουκλαρ) ,φτύνω κάτω,φτύνω τα γένια μου ( μπαρμπαλαρ)
    Απ εδώ ο Μπαρμπα-ροσα( κοκκινογενης).ροσα( ιταλικο)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.