Κιβωτός του Κόσμου: Ζαλίζουν τα νούμερα σε λογαριασμούς και ακίνητα



 

Κιβωτός του Κόσμου: Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει τα σπίτια σε Κολωνό, Ραφήνα και Βραυρώνα.

Σωρευτικό χαρακτήρα αποκτούν όσο περνάει ο καιρός οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου, καθώς τα στόματα ανοίγουν όχι όμως για να ξεδιαλύνουν την κατάσταση, αλλά για να την περιπλέξουν ακόμη περισσότερο, προσδίδοντάς της μεγαλύτερο βάθος. Ηγετικό ρόλο στη διαλεύκανση της υπόθεσης έχει αναλάβει πλέον η Οικονομική Αστυνομία, η οποία και πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας έφοδο στα σπίτια του ιδρυτή της δομής και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή. Το περιστατικό που φέρεται να επιτάχυνε τις κινήσεις της Οικονομικής Αστυνομίας είναι η πληροφορία πως η πρεσβυτέρα επισκέφθηκε υποκατάστημα τράπεζας την περασμένη εβδομάδα και κάτι αφαίρεσε από μία θυρίδα.

Τα πρώτα στοιχεία από τις έρευνες δείχνουν καταθέσεις ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ στους λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου, ενώ διαπιστώθηκε πως η ΜΚΟ έχει στην κατοχή της σχεδόν 200 ακίνητα. Παράλληλα, στους πέντε προσωπικούς και κοινούς λογαριασμούς του πατρός Αντώνιου και της πρεσβυτέρας που δεσμεύτηκαν υπάρχουν καταθέσεις πάνω από 250.000 ευρώ με τις Αρχές να αναζητούν αν δικαιολογούνται αυτά τα ποσά από τις δραστηριότητές τους κι αν έχουν δηλωθεί.

Δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει προχωρήσει στη δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας τόσο για τον πατέρα Αντώνιο, όσο και για την πρεσβυτέρα αλλά και για τους γονείς του πατρός Αντωνίου, έπειτα από εντολή που έδωσε ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Η δέσμευση έγινε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκειμένου να ελεγχθούν οι εν λόγω λογαριασμοί, αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις, ενώ δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί, καθώς τυχόν δέσμευση τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.

Έφοδος Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια σε Κολωνό, Ραφήνα και Βραυρώνα

Παράλληλα, κλιμάκια της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος καταγράφουν τα οικήματα που φέρονται πως ανήκουν στον ιδρυτή της Κιβωτού, αλλά και στην πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή. Συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει τα σπίτια σε Κολωνό, Ραφήνα και Βραυρώνα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η οικονομική Αστυνομία πραγματοποίησε έλεγχο σε μεζονέτα 106 τ.μ. στη Ραφήνα το οποίο βρίσκεται στο όνομα της πρεσβυτέρας, προκειμένου να συλλέξουν έγγραφα και στοιχεία που αφορούν συναλλαγές. Έρευνες πραγματοποιήθηκαν, επίσης, και σε ένα από τα διαμερίσματα που διατηρούσε ο πατέρας Αντώνιος στον Κολωνό όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε κάποιο χρηματοκιβώτιο. Παράλληλα, οι αρχές ερεύνησαν κι για άλλα έγραφα καθώς επίσης και για πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.