Απόγευμα Κυριακής στην παράσταση “Τι να θυμηθώ, Τι να ξεχάσω” στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης (φωτογραφίες-βίντεο)



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 
Ένα ιδιαίτερο απόγευμα ήταν το σημερινό, για όσους παρευρέθηκαν στην θεατρική παράσταση “Τι να θυμηθώ, Τι να ξεχάσω” στην Αίθουσα Τέχνης, στην Κοζάνη.
Οι πέντε ερασιτέχνες ηθοποιοί που συμμετείχαν στην παράσταση, επί σκηνής με το ήθος τους και την σκηνοθετική μάτια του Γιώτη Βασιλειάδη, κατάφεραν μέσα από τις διαφορετικές αφηγήσεις ντυμένες με τα ήχο χρώματα τους, να αποτυπώσουν στο κοινό, τον αβάσταχτο πόνο που επέφερε ο ξεριζωμός. Τις τραγικές στιγμές που βίωσαν οι γυναίκες και τον αγώνα για επιβίωση και επανεκκίνηση ολόκληρης της ζωής τους.
Σκηνή και θεατές ενώθηκαν στις έντονες συναισθηματικές αλληλεπιδράσεις της παράστασης, καταφέρνοντας να γίνουν και αυτοί μέρος της.
Η παράσταση εντάσσεται στις δράσεις για τα 100 χρόνια Μνήμης Προσφυγικού Ελληνισμού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Βίας κατά των Γυναικών.
Μία συμπαραγωγή του Δήμου Κοζάνης, του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και της θεατρικής ομάδα Ονειρό Drama , σε συνεργασία με τον Μικρασιατικός Σύλλογος Π.Ε Κοζάνης και τα Ποντιακά Σωματεία του Δήμου Κοζάνης.
Έπαιξαν οι Φώφη Ζαγορίτου, Χαρούλα Ζτούπα, Λένα Κωνσταντινίδου, Τάνια Πάκου και Βάσω Παπαθανασίου, ενώ την σκηνή έντυσαν μουσικά με την κιθάρα του ο Βαγγέλης Τζημόπουλος και με το ούτι, η Έφη Μαυρίδου.
Σκηνοθεσία: Γιώτης Βασιλειάδης
Σκηνικά : Γιώργος Λεπίδας
Κοστούμια: ΟνειρόDrama
Μουσική: Δημήτρης Δημόπουλος
Μουσική Διδασκαλία – Προετοιμασία: Έμη Τσιούρα, Γιάννης Δημόπουλος
Σχεδιασμός Φωτισμών : Εύη Παπαμάρκου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κική Πτση
Ηθοποιοί και συντελεστές καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που τους τίμησε με την παρουσία του.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.