Αρκετός κόσμος παρευρέθηκε στην εκδήλωση για τη διαχρονικότητα στα θέματα βίας κατά των γυναικών



 

Πραγματοποιήθηκε η καλλιτεχνική εκδήλωση «Οι γυναίκες από το 1922 έως το 2022 μέσα από τις τέχνες: H ευαλωτότητα και η δύναμή τους», στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Κοζάνης, το απόγευμα της Παρασκευής.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν γυναικείες εμπειρίες στη διάρκεια αυτών των 100 χρόνων, πλαισιωμένες από φωτογραφίες και ζωντανή μουσική, που σηματοδοτούσαν πολιτισμικά τις αναφερόμενες χρονικές περιόδους.
Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και της Επιτροπής για την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή του Δήμου Κοζάνης.
Η δράση αποτέλεσε συν διοργάνωση του Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κοζάνης και του Μικρασιατικού Συλλόγου Π.Ε Κοζάνης , με τη συμμετοχή του Συμβουλευτικού Κέντρου Κοζάνης του Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας, του Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης Δ.Ω.Κ. , της Ένωσης Ποντίων Κυριών Δυτικής Μακεδονίας «Η Μνήμη», της Κοινότητας Μαυροδενδρίου και του Συλλόγου Γυναικών Κοζάνης.
Υπενθυμίζεται, ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 25η Νοεμβρίου – Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών και εντάχθηκε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή».

4 σχόλια στο άρθρο “Αρκετός κόσμος παρευρέθηκε στην εκδήλωση για τη διαχρονικότητα στα θέματα βίας κατά των γυναικών

  1. Η νέα τάξη μεταξύ των άλλων θέλει να αναλάβει τον ρόλο της παιδοποιίας για την μείωση του πληθυσμού, κλέβει τούτη την στιγμή μπροστά στα μάτια μας αυτό το μοναδικό δώρο που έχει δώσει στη γυναίκα ο Θεός: ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ και δήθεν ενδιαφέρεται για την βία κατά της γυναίκας .

  2. Η νέα τάξη και η παλιά ταξη;ή αταξία;

    - Edit

    Απαντήστε

    Με τις απαιτήσεις που έχει η σημερινή ζωή, είναι αδύνατον τα νέα ζευγάρια
    να φέρνουν ,πολλές νέες ζωές στον κοσμο!
    Τι θελουμε;να γεννοβολαει η Ελλάδα και τα παιδιά να ζητιανεύουν
    στους δρομους;ή σωτήρες ,να τα βγάζουν στην επαιτεία,να τα μαντρωνουν
    σε μεσαιωνικες δομές και κιβωτους;
    Ε,οχι!!
    Η νέα τάξη και η νέα τάξη…
    Είδαμε και την παλιά τάξη μέχρι τις μέρες μας….κήπος ανθόσπαρτος

  3. Χωρίς αμφιβολία, όλο αυτό που συμβαίνει σχετίζεται με τη γενική ηθική εξαθλίωση της εποχής, που δεν έχει ούτε φύλο, ούτε ηλικία, ούτε τίποτε. Εμφανής η αυτόβουλη συμμετοχή της γυναίκας στον εκχυδαϊσμό της προσωπικότητάς της.
    «Κορμιά γυναικών εξακολουθούν να παρελαύνουν ως προϊόντα προς πώληση σε πασαρέλες, οθόνες, μπροστά από διαφόρων ειδών «κριτικές επιτροπές», να προσφέρονται ως φθηνά «πιάτα» στα αδηφάγα μάτια του «φιλοθεάμονος» κοινού».!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.