Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας : Σήραγγα Κλεισούρας και έργα στον Δ. Εορδαίας από το Ε.Π.



 

Σήραγγα Κλεισούρας και έργα στον Δ. Εορδαίας από το Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Το εμβληματικό έργο της Σήραγγας της Κλεισούρας, τα έργα του Τεχνικού Προγράμματος και του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, θα παρουσιάσει ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, η Διαχειριστική Αρχή και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Καστοριάς στο Ξενοδοχείο Παντελίδης την Κυριακή 27-11-2022 και ώρα 18:30.

Η Σήραγγα της Κλεισούρας, που εδώ και δεκαετίες αποτελούσε καθολικό αίτημα, κυρίως των κατοίκων του νομού Καστοριάς, της Εορδαίας και της Φλώρινας, έχει πάρει το δρόμο της υλοποίησής της, μετά και την υπογραφή της σύμβασης στις 21-10-2022 με την ανάδοχο εταιρεία ΑΚΤΩΡ A.T.E., με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025.

Η σπουδαιότητα και οι τεχνικές λεπτομέρειες του έργου θα παρουσιαστούν από τον Περιφερειάρχη και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας. Επίσης θα παρουσιαστούν τα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, που είτε υλοποιούνται είτε πρόκειται να ξεκινήσει η υλοποίησή τους, στην χωρική ενότητα της Εορδαίας και ενδεικτικά αφορούν:

• Τον καθαρισμό λυμάτων της λεκάνης της Εορδαίας

• Τις σημαντικές επιχορηγήσεις για την αναβάθμιση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου

• Το απαραίτητο 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή ΚΕΠΤΣΕ

• Δράσεις Κοινωνικής Φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης θ’ αναφερθεί και σ’ όλα τα άλλα σημαντικά έργα του Τεχνικού Προγράμματος που δρομολογήθηκαν και υλοποιούνται από την Περιφερειακή Αρχή, όπως:

• Η αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Εορδαίας

• Η βελτίωση των υποδομών των επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα

• Ο καθαρισμός των ρεμάτων

• Οι κεντρικοί και εσωτερικοί οδικοί άξονες

• Και άλλα εξίσου σημαντικά έργα που αναβαθμίζουν και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Εορδαίας, εν όψει μάλιστα και των υποδομών για τη μεταλιγνιτική περίοδο (Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Αναπτυξιακός Νόμος, κ.π.α.).

Προσκαλούνται οι κάτοικοι της Εορδαίας να παρακολουθήσουν την αναλυτική παρουσίαση των σπουδαίων έργων που υλοποιούνται και προγραμματίζονται για την περιοχή της Εορδαίας.

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.