H σημασία των ιατρικών στολών στον χώρο της υγείας



Όλοι έχουμε δει πως στον χώρο της υγείας οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό φοράει ιατρικές στολές. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, όμως, γιατί; 

Πάμε να δούμε τους πιο βασικούς λόγους και να απαντήσουμε έτσι στο «γιατί οι γιατροί φοράνε ιατρικές στολές».

 

Διαφοροποιούν εύκολα το προσωπικό από τους ασθενείς

Στα νοσοκομεία, τις κλινικές, τα κέντρα υγείας υπάρχει το ιατρικό προσωπικό, οι ασθενείς και συχνά οι επισκέπτες ή οι συνοδοί των ασθενών. Σκεφτείτε να θέλει κάποιος ασθενής να απευθυνθεί άμεσα στον γιατρό ή σε νοσοκόμους και να μην μπορεί να τους ξεχωρίσει. Εδώ αποδεικνύονται πολύ χρήσιμες, λοιπόν, οι ιατρικές στολές. 

Οι γιατροί φορούν διαφορετικές στολές από τους νοσοκόμους, ώστε να είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι σε περίπτωση ανάγκης. Μάλιστα, πολύ συχνά πέφτει το μάτι μας σε στολές με ιδιαίτερα χρώματα, π.χ. μπορντώ, μωβ, σιέλ, ροζ, φούξια, κ.ά. Μπορείτε μάλιστα κι εσείς να βρείτε στην αγορά ανθεκτικές ιατρικές στολές και στολές νοσηλευτών (ALEZI, ANTA, EZP’S, κ.ά.) με ιδιαίτερα χρώματα για εσάς ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα. 

 

Προστατεύουν τους ασθενείς και το υπόλοιπο προσωπικό από μικρόβια

Το ιατρικό προσωπικό είναι άμεσα εκτεθειμένο σε μικρόβια, σωματικά υγρά και αίμα, άρα οι πιθανότητες να μεταφερθεί κάποια λοίμωξη ή ιός είναι πολύ μεγάλη. Η προστασία είναι διπλή, καθώς οι ιατρικές στολές παρέχουν προστασία τόσο στους γιατρούς όσο και στους ασθενείς. Διασφαλίζουν πως οι τελευταίοι δε θα έρθουν σε επαφή με μικρόβια από τα προσωπικά ρούχα των γιατρών.

 

Καθαρίζονται εύκολα

Και έτσι περνάμε στον επόμενο λόγο για τον οποίο το ιατρικό προσωπικό φοράει ειδικές στολές εργασίας. Είναι φτιαγμένες από υλικά που δε λερώνονται εύκολα, ενώ έχουν τη δυνατότητα να καθαριστούν πιο εύκολα από τα απλά ρούχα.

 

Είναι πιο ανθεκτικές από τα καθημερινά ρούχα

Πέρα από το ότι οι ιατρικές στολές καθαρίζονται πολύ εύκολα, το ύφασμα τους είναι ανθεκτικό στο συχνό πλύσιμο και στους υψηλούς βαθμούς, ώστε να μπορούν να απολυμαίνονται και να προσφέρουν ασφάλεια σε όσους τις φοράνε αλλά και στον περίγυρό τους.

 

Είναι άνετες

Πόσο σημαντικό για την ευχάριστη και πιο αποδοτική εργασία του προσωπικού είναι να φοράει άνετα ρούχα, μέσα στα οποία δε νιώθει δυσφορία και πίεση; Πόσο μάλλον όταν το επάγγελμα του απαιτεί εξαντλητικά ωράρια, εφημερίες και ορθοστασία! Αυτά τα συναισθήματα αποτρέπουν οι ιατρικές στολές, καθώς προσφέρουν απίστευτη άνεση και ευελιξία, δεν είναι εφαρμοστές ή στενές, ενώ είναι σχεδιασμένες έτσι, ώστε να “αναπνέουν” και να απορροφούν τον ιδρώτα.

 

Είναι πρακτικές

Για το τέλος αφήσαμε κάτι πολύ σημαντικό, στο οποίο δεν πάει απευθείας το μυαλό μας όταν βλέπουμε τις ιατρικές στολές. Υπάρχουν σε αυτές ειδικές θήκες που διευκολύνουν την καθημερινή εργασία των γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες. Έτσι, υπάρχει άμεση πρόσβαση σε ειδικά εργαλεία για διάγνωση αλλά και θεραπεία!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.