Συμμετοχή στον εορτασμό του προστάτη Αγίου Φιλήμονα



 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Τροβαδούρων Πτολεμαΐδας καλεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, στην Αγ. Τριάδα, να συμμετάσχουν στον εορτασμό του προστάτη του Αγ. Φιλήμονα, όπου θα λάβει χώρα αρτοκλασία και μνημόσυνο των εκλιπόντων μελών .

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Συμμετοχή στον εορτασμό του προστάτη Αγίου Φιλήμονα

  1. Άγιος Φιλήμονας
    Απόστολος εκ των Εβδομήκοντα. Ο Φιλήμων ήταν μαθητής του αποστόλου Παύλου και καταγόταν από τις Κολοσσές της Μικράς Ασίας. Εύπορος και πιστός χριστιανός, προσέφερε μεγάλη βοήθεια στους χριστιανούς. Η σύζυγός του ονομαζόταν Απφία, ένας δε από τους δούλους του Ονήσιμος.
    Με επιστολή του προς τον Φιλήμονα, ο απόστολος Παύλος τού ζητάει να δεχθεί και πάλι τον δούλο του Ονήσιμο, ο οποίος είχε μεταμεληθεί για την κλοπή που είχε διαπράξει εις βάρος του κυρίου του και τον προτρέπει να τον δεχθεί όχι ως δούλο, αλλά «ως αδελφόν αγαπητόν». Η «Προς Φιλήμονα» επιστολή του Αποστόλου Παύλου έχει σπουδαίο κοινωνικό περιεχόμενο.

    Πηγή: https://www.sansimera.gr/biographies/1073

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.