Εναρκτήρια συνάντηση ενημέρωσης θεσμικών και επαγγελματικών φορέων “συμμετέχω διαμορφώνω το αύριο” 

 

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χθες Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, η εναρκτήρια συνάντηση ενημέρωσης θεσμικών και επαγγελματικών φορέων της Περιφερειακής Ενότητας  Καστοριάς, στη συνεδριακή αίθουσα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Καστοριάς, σχετικά με τη δημιουργία Θεματικού Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή του Δισπηλιού, από την ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας ΑΕ.

Αποτελεί το πρώτο βήμα στον σχεδιασμό που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής και την άνθιση της οικονομικής δραστηριότητας της Περιφέρειας η οποία έχει πληγεί από την απολιγνιτοποίηση, τις διεθνείς οικονομικές συγκυρίες καθώς και την επιδημιολογική κρίση.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν τέσσερα Θεματικά Επιχειρηματικά Πάρκα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές Δισπηλιό, Αναρράχη, Μερά και Μαυραναίοι τα οποία θα λειτουργούν βάσει των αρχών της κυκλικής οικονομίας, της καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, και παράλληλα θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της οικονομικής δραστηριότητας για τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: “Με τη δημιουργία Θεματικού Επιχειρηματικού Πάρκου θα εξασφαλίσουμε ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον για τις επόμενες γενεές, προσαρμόζοντας την επιχειρηματικότητα, στις αρχές της βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας. Δεν ζητάμε εξουσιοδότηση αλλά να πάρουμε μαζί την τύχη της Περιφέρειας στα χέρια μας. Να συμπορευτούμε.  Σας καλώ τον καθένα και την καθεμία στο τραπέζι των συζητήσεων επί ίσοις όροις. Δεν ζητάμε συναίνεση στην στασιμότητα. Ζητάμε συναίνεση στην προκοπή, την εξέλιξη, την ευημερία, την ανάπτυξη, την αυτάρκεια του τόπου μας. Συμμετέχουμε. Δημιουργούμε το δικό μας αύριο, σήμερα”.

Για την ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας ΑΕ αποτελεί απαράβατη δέσμευση, η υλοποίηση των Θεματικών Επιχειρηματικών Πάρκων, μέσα από διαδικασίες διαφάνειας και δημόσιας διαβούλευσης, που θα συμπεριλαμβάνουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, και θα μοιραστούν το όραμα από κοινού για την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας.

3 σχόλια στο άρθρο “Εναρκτήρια συνάντηση ενημέρωσης θεσμικών και επαγγελματικών φορέων “συμμετέχω διαμορφώνω το αύριο”

 1. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης.

  - Edit

  Απαντήστε

  Και γυρίσατε απ την Αμερική,κάνατε τη φιγούρα σας,το κομμάτι σας
  κι όλα ανθηρα!
  Κι απ του χρόνου θ αρχίσουν να έρχονται μιλιούνια ,οι εξ Αμερικής τουρίστες
  με τελικό προορισμό χωρια ερημωμενα,σαν βγαλμένα από σκηνικά του Αγγελόπουλου κι όταν θα πηγαίνουν προς Καταφυγι,για να περάσουν τον χιλιοκομμενο δρόμο,κάνοντας άλμα εις μήκος,σαν τον Γρεβενιωτη ολυμπιονίκη,
  θα τεντώνονται ( Tεντογλου), για να περάσουν απεναντι!!
  Υποκρισία,υποκρισία κι Άγιος Ο Θεος!!
  Και ο Αγνός και Καθαρός παπα- Νικόλας,πούλησε το μικρό του κοπάδι, για δεν είχε να το ταισει!!
  Παπα- Νικόλα,αν είχες ακόμα ένα “γαλονι” στους ώμους σου,αν ήσουν του ανώτατου σχήματος…και το κοπάδι θα είχες και επιδότηση θα ειχες!!
  Υποκρισια πολιτικών και εκκλησιαστικων τάγων….
  Έχασες το κοπάδι σου,σ απόμεινε η ξυλινη ραβδος σου,η θεόστραβη,αλλά πιο ίσια και με μεγαλύτερη αξία απ τις 83 ράβδους των άλλων αυτοκρατορων!!Παπα- Νικόλα,εχεις τη Φατνη σου,εκεί μέσα βλέπεις το κοπάδι σου,τη Φατνη σου που βρισκεται άνωθεν της Ωραίας Πύλης,στις δώδεκα Εικόνες που ιστορουν τα Δώδεκα μεγαλύτερα γεγονότα της Εκκλησίας μας!
  Παπα- Νικόλα, Καλά Χριστούγεννα,αν και νωρίς ακόμη,βιαζόμαστε να δούμε Φως Ιλαρός,Φως Αγάπης,Φως Αγίας Δοξης κι όχι Φως Υποκρισιας!
  Φως βγαλμένο απ τη Φατνη κι όχι από κιβωτό της Υποκρισιας!
  Έχεις πολλή αγάπη στην καρδιά σου,έχεις τη δική μας αγάπη,έχεις τόση καλοσύνη κι ανθρωπιά, ο λόγος σου απλός,γλυκός, όση γλυκύτητα έχει ο λόγος σου,δεν έχουν τ αρίφνητα κηρυγματα των μεγαλοσχημων υποκριτών απ την ώρα που γεννήθηκε η Επίσημη Εκκλησια!
  Μείνε στην Ανεπίσημη Εκκλησία σου!
  Ποιος σε θυμάται απ τους Υποκριτες;ποιος νοιαστηκε κι αν έχασες το κοπάδι σου,προχώρα, ως φίλος ηγαπημενος του Χριστου…..
  Έχεις τη Φατνη,πάνω απ την Τίμια Κεφαλή σου,έχεις τη ξύλινη ράβδο σου!
  Μα και το Άγιο Ποτηριον…που κοινωνήσε Χριστός μας τους μαθητές του ξύλινο δεν ηταν;
  Είσαι η Λυδία Λίθος,να ζεις πολλα- πολλά χρόνια για να ξεχωρίζουμε την Αγάπη απ την Υποκρισία!
  Καλά Χριστούγεννα,πόσο σε ζηλεύω,κάθε μέρα βλέποντας την Ανατολή,βλέπεις και τη Φατνη Εκεινου!
  Πόσο σε ζηλεύω…..Ζεις μακριά από την υποκρισία ,μακριά απ την Άγια Υποκρισία,μικρή η Χάρη της!
  Μακριά ;από μια αποξηραμένη κοινωνία,μια κοινωνία,” ως Ασκός εν Πάχνη”!
  Όσα διδάσκει η Νεκρώσιμος Ακολουθια,δε διδάσκουν όλα τα κηρύγματα των Υποκριτων,απ την Ανάσταση του Χριστου μας ..μέχρι σήμερα…και η ώρα είναι ..
  10:04..
  Μια κοινωνία…” μή έχουσα ειδος”,παραγεμισμενη με υποκρισία,σαν τις γαλοπούλες των αμερικανών,τις χριστουγεννιατικες!
  Των αμερικανων;το επόμενο ταξίδι σας;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.