Ένταξη του έργου ‘Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας στο Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας’ στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας 

Την ένταξη του έργου, << Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας στο Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας >> προϋπολογισμού 29.938.878,76 ευρώ, στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

                  Το έργο αφορά επεμβάσεις σε 469 σημεία μειωμένης Οδικής Ασφάλειας του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, στο σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΠΕ Γρεβενών, ΠΕ Καστοριάς, ΠΕ Κοζάνης, ΠΕ Φλώρινας).

Οι επεμβάσεις περιλαμβάνουν αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος είτε με ανακατασκευή της υποδομής είτε με αντικατάσταση της παλιάς ασφαλτικής στρώσης με νέα αντιολισθητική, διαμόρφωση των υφιστάμενων τριγωνικών τάφρων, αποξήλωση εμποδίων που περιορίζουν την ορατότητα, τοποθέτηση πινακίδων και διαγράμμιση της οδού, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, συντήρηση των υφιστάμενων τεχνικών, καθώς και εργασίες ηλεκτροφωτισμού.

Το προτεινόμενο έργο θα συμβάλει:

 • Στην καλή λειτουργία του οδικού δικτύου και την μείωση των κινδύνων οδικών ατυχημάτων
 • Στην αύξηση των θέσεων απασχόλησης στην φάση κατασκευής του έργου.
 • Στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας συγκεκριμένων τουριστικών περιοχών
 • Στην μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων λόγω της μείωσης των εκπομπών καυσαερίων.

 

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου δράσεων που έχουν σχεδιαστεί, προγραμματιστεί και υλοποιούνται σταδιακά από την Περιφερειακή Αρχή, για την βελτίωση της ασφάλειας και τη λειτουργικότητα των οδικών μεταφορών, με άμεσα οφέλη για τους χρήστες των οδικών δικτύων, τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και την περιφερειακή οικονομία. Ήδη τα τελευταία τρία χρόνια έχουν διατεθεί 30.000.000,00 ευρώ για την συντήρηση και βελτίωση του εθνικού και επαρχιακού μας οδικού δικτύου.

3 σχόλια στο άρθρο “Ένταξη του έργου ‘Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας στο Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας’ στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

 1. Στέλιος Κ.καθηγητης.

  - Edit

  Απαντήστε

  Η δικαι μετάβαση με τις χιλιάδες θέσεις εργασίας έγιναν μπαλώματα και
  μερεμέτια!
  Και” είπε “ο μητσοτακης στο υπουργικό συμβουλιο: δώστε τους μερικά ψίχουλα, εκεί στη Δυτική Μακεδονια ,για τα μάτια του κοσμου,έτσι κι αλλιώς η περιοχή αυτή θα ερημωσει μια μερα!
  Κι ο Λάζαρος, έτρωγε απ τα ψίχουλα του τραπεζιού των πετσοταισμενων Πλουσίων!
  Παραβολή,Παραβολή,μάλλον για τη Δυτική Μακεδονια γραφτηκε!
  Και μιας και είπα πετσας….23 οκτωβριου, ο πατσης,όχι ο Χάρης,αλλά των funds.εστειλε επιστολή σε δανειολήπτη και έγραφε…..χρωστάτε τη μηνιαία δοση των 50 ευρώ,παρακαλώ να τακτοποιήστε το χρέος σας,διότι θα καταφύγουμε σε ειδικά μέσα….
  50 ευρώ,50 ευρω!!!
  Δώστε εκεί τα ψίχουλα των 29.000.000 ευρώ,γιατι θα ξυπνήσουν και θα ζητάνε,
  400.000.000 ευρώ,όσα χρωστάμε, εμείς η Νέα Δημοκρατία και θα ζητάνε αποδείξεις…..για το πόσο πληρώνει ο μητσοτακη σε μηνιαία δοση με δάνειο που πηρε ,δανειο 1.296.000 ευρω!
  Η πόρτα της αδύναμης γυναίκας, για να πληρώσει ,έσπασε χθες!
  Η πόρτα της Νέας Δημοκατιας που χρωσταει 400.000.0000 ευρώ είναι όρθια,στη θέση της και..και η πόρτα δανειολήπτη μητσο- Τάκη με 1.296.000 ευρώ,όρθια κι αυτη!
  Ενας πρωθυπουργος με δάνειο 1.296.000 ευρω,πληρώνει μηνιαία δοση εξόφλησης του δανείου του,50 ή 51ευρω;
  Αντε να μη γράψω αυτό που θέλω και θέλουν ν ακούσουν όλοι οι Έλληνες,αλλά θα με κόψει το φιλόξενο κι αγαπημένο μου kozani life και θαχει και δίκιο!
  Ποτέ, δε βρίζω,γιατί γράφω πάντα την αλήθεια αλλά μ αυτά που κάνουν όλοι οι επιτελικοι μπουρδολογοι,ήθελα να βρίσω, γεμίσατε την κοινωνία με φτωχολαζαρους της Παραβολης,κάνατε τους περήφανους Δυτικονακεδονες επαίτες και ζητιάνους,να πάτε όλοι σας,θού Κύριε Μεγαλοδύναμε…
  Όταν γράφεις αλήθειες ,θελεις να ξεσπάσεις,όταν γράφεις ψεματα,κρύβεσαι σαν τα ποντίκια,είσαι κοινός συκο- φαντης( φανερώνει τα σύκα).Στην Αθήνα,την Αρχαία,μια χρονική περίοδο,απαγορευονταν η εξαγωγή των σύκων και όποιος τα φανερώνει,δηλαδή, ηθελε,να τα εξάγει,λεγόταν Συκοφαντης.

 2. Ο Δρόμος για το Καταφύγι ειναι κλειστός 2,5 χρόνια.
  Μάλλον, ανήκει σε άλλη περιφέρεια,σ εκείνη του Μαξίμου,του σπιτιού του αν-ομολογητού και ακατανόμαστου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.