ΚΚΕ δυτικής Μακεδονίας για την επίσκεψη του υπουργού υγείας Θάνου Πλεύρη σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα



 

Η χθεσινή(17/11) επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη σε δομές δημόσιας Υγείας στο Νομό Κοζάνης έρχεται να επιβεβαιώσει τα επικίνδυνα και αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης σε βάρος της υγείας του λαού. Είναι προκλητικό να δηλώνουν ότι «δεν τίθεται ζήτημα υποβάθμισης» των δομών τη στιγμή που έχει «ξηλωθεί» η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τα νοσοκομεία στενάζουν από τα κενά, η παιδιατρική Κλινική της Κοζάνης, όπως και άλλες, βρίσκονται σε επισφαλή λειτουργία.

Την ίδια ώρα ο υπουργός παρουσιάζει σα δήθεν λύση το νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που προβλέπει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ. Το νέο νομοσχέδιο, που διαχρονικά «χτίστηκε» από όλες τις κυβερνήσεις, με μαθηματική ακρίβεια θα έρθει για να επιδεινώσει την κατάσταση αφού προβλέπει part-time γιατρούς, άρα και part-time υπηρεσίες, δίνει τη δυνατότητα άσκησης «ιδιωτικού έργου» εντός των νοσοκομείων. Με μαθηματική ακρίβεια ο λαός θα σπρωχτεί στον ιδιωτικό τομέα, αφού η αναμονή για ένα χειρουργείο, ένα απλό ραντεβού διαρκεί μήνες ή και χρόνια.

Τα χειρότερα για τη υγεία του λαού της περιοχής αλλά και τις εργασιακές σχέσεις των υγειονομικών είναι μπροστά.  Είναι χαρακτηριστικό ότι με τα λόγια του ο Υπουργός «φωτογράφισε» το μέλλον των νοσοκομείων της περιοχής. Πολύ προκλητικά δήλωσε ότι τα Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαϊδας, στα πλαίσια του νέου υγειονομικού χάρτη θα «αλληλοσυμπληρώνονται»! Δεν έχουν περάσει άλλωστε και πολλές μέρες από τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή για τα κενά στην Παιδιατρική Κλινική της Κοζάνης, που πολύ προκλητικά η υφυπουργός Υγείας, κ. Γκάγκα, δήλωσε ότι «ο αριθμός παιδιάτρων στο νομό συνολικά είναι αρκετός». Όσο και αν «μαγειρεύουν» τα νούμερα για να δείξουν ότι ο αριθμός των υγειονομικών είναι δήθεν «επαρκής», η πραγματικότητα δείχνει ότι εκατοντάδες οικογένειες δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες και είτε καλούνται να μετακινηθούν χιλιόμετρα σε άλλες πόλεις είτε αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Μπροστά στην κατάθεση του νομοσχεδίου χρειάζεται να δυναμώσουν οι αποφάσεις καταδίκης, οι διεκδικήσεις και οι αγωνιστικές παρεμβάσεις σωματείων, όλων των φορέων του λαϊκού και του νεολαιίστικου κινήματος. Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ ο λαός να δυναμώσει την πάλη για μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών στο δημόσιο σύστημα υγείας, για προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων, για αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό στην υγεία, για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στα Νοσοκομεία.

 

18/11/2022

Από το Γραφείο Τύπου

της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

2 σχόλια στο άρθρο “ΚΚΕ δυτικής Μακεδονίας για την επίσκεψη του υπουργού υγείας Θάνου Πλεύρη σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

  1. Στέλιος Κ.καθηγητης.

    - Edit

    Απαντήστε

    Τι περιμένεις από ένα κράτος χωρίς υγεία,χωρίς φροντιδα,
    χωρίς προνοια;
    Και την ανυπαρξία των παραπάνω, αντικαθιστουν υποκριτές τύπου,χαμόγελα- χαμόπικρα του παιδιου και κιβωτός του κοσμου- κιβωτός του τρομου!
    Εκμεταλλευτες του πόνου των πληγωμένων,ευαλωτων και αναγκεμενων παιδιων!
    Μαντρώνετε μικρες ψυχούλες ,νοικιαζετε σπίτια για να τις στεγασετε,
    φτιάχνετε σφραγίδες, για να είστε νόμιμοι και αρχίζετε να βγάζετε στα παζάρια,τον πόνο τη θλιψη!
    Ντροπή κράτος του 2022,που αφήνεις τα πληγωμενα παιδιά σε σύγχρονους Μεσαιωνιστες,σύγχρονους Ιησουίτες ,Γραμματείς και Φαρισαιους.Δυο φορές στο δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,η καταδίκη σας!
    Μια,γιατί αυτά τα παιδια πληγωθηκαν απ τη ζωη και Δύο,γιατί,τα πληγώνετε εσεις!
    Τουρκοκρατία, φεύγεις, έρχεσαι και ξανά προς τη Δόξα τραβας!
    Αισχος και ντροπη!!
    Ουαι υμιν Χαμόπικροι και κιβωτοκοσμιτες υποκριτες!
    Εκείνος Σταυρώθηκε για τον Κοσμο κι εσεις σταυρωνετε άωρες ψυχούλες!
    Και…και ….δεν είδαμε ακόμα τίποτα,την περιοχή της σαπίλας τη βρήκαμε,τωρα αρχίζει το σκάψιμο και η εξόρυξη της!
    Χαμο-σαπίλα,κιβωτο-σαπίλα!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.