Κινητοποίηση του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου ανατολικής Εορδαίας και νότιας Λεκάνης με κύριο αίτημα τη μείωση του κόστους παραγωγής



Με σημείο συγκέντρωσης των αγροτών και μηλοπαραγωγών  την κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας, πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση που διοργάνωσε ο Αγροκτηνοτροφικός σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης, το πρωί της Τρίτης.

Τα  αιτήματα των αγροτών και μηλοπαραγωγών είναι τα εξής:

-Να παραμείνουν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις σε όλα τα προϊόντα. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, με ευθύνη της κυβέρνησης.

-Άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Πλαφόν 0,07 λεπτά/KWh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ.

-Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες, καθώς και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

– Να πληρωθούν άμεσα και οι μηλοπαραγωγοί της ΠΕ Φλώρινας για τον παγετό της Άνοιξης 2021 (προανθικό).

– Σύγκλιση Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Μακεδονίας με αγροτικά θέματα.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.