Επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Γεωργαντά στο Δημαρχείο Αμυνταίου



 

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης υποδέχθηκε στο Δημαρχείο την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά ο οποίος συνοδευόταν από κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, Νικόλαο Κουλοχέρη, τη Γενική Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Νάτσιου, τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Εμμανουήλ Γραφάκο, τον Βουλευτή Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Αντωνιάδη καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου σε αγροκτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής και συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών φορέων στις οποίες τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που άπτονται με την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψη στο Αμύνταιο τόνισε ότι πλέον κυρίαρχη οικονομία στην περιοχή είναι ο αγροτικός τομέας ενώ εκτίμησε ότι η αγροτική ανάπτυξη και μεταποίηση προϊόντων πρωτογενούς τομέα είναι μονόδρομος για τη Δυτική Μακεδονία συνολικά.

Ο Άνθιμος Μπιτάκης, επίσης, ανέφερε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι διαχρονικά υπάρχει υστέρηση σε έργα υποδομής στον Δήμο Αμυνταίου, ιδίως όσον αφορά τα αρδευτικά συστήματα. Ο Δήμαρχος ζήτησε να επισπευστούν οι διαδικασίες ώστε να προχωρήσουν τα δύο αρδευτικά έργα στην περιοχή, έργα για τα οποία έχουν κατατεθεί μελέτες και πλέον υπάρχει αναμονή ώστε να μπουν στο στάδιο της υλοποίησης.
Τέλος, ζήτησε από τον Υπουργό να εξεταστεί η δυνατότητα ανάπτυξης αναδασμών αλλά και η ενίσχυση των συνεταιριστικών σχημάτων μέσω της δημιουργίας δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς ευχαρίστησε θερμά για την υποδοχή του Δήμαρχο Αμυνταίου και ανέφερε πως η επίσκεψή του στην περιοχή ενίσχυσε την πεποίθησή του ότι η κεντρική διοίκηση έχει πολύ ορθώς αποφασίσει να επενδύσει σε έργα υποδομών στον πρωτογενή τομέα.
Ο Υπουργός τόνισε ότι η κλιματική κρίση έχει θέσει σε πρώτο πλάνο το ζήτημα της διατροφικής επάρκειας με τον πρωτογενή τομέα να είναι πλέον κεντρικό σημείο αναφοράς σε κάθε χώρα. Παράλληλα, προσέθεσε ότι οι δυνατότητες στην περιοχή είναι μεγάλες και τόνισε ότι η Πολιτεία οφείλει να δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές.
Προανήγγειλε, μάλιστα, την επίσκεψη στο Αμύνταιο του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα για να εξεταστεί ο τρόπος υλοποίησης των δύο αρδευτικών έργων στην περιοχή του Αμυνταίου.

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Γεωργαντά στο Δημαρχείο Αμυνταίου

  1. Στέλιος Κ.καθηγητης.

    - Edit

    Απαντήστε

    “Ο Λαγός,η αλεπού και τα προβατάκια”
    Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι,σε προεκλογική
    περιοδο;Ο,τι γύρευε σε καφενεία και πλατείες του Κιλκίς
    για να τάξει λαγους με πετραχήλια( φακελακια) και να ψηφισθει
    η Νέα Δημοκρατία,εκμαυλίζοντας συνειδήσεις πολιτων!
    Και η αλεπού η Νοεμβρίσια και όχι η μαγίσια( του Μαη),δεσμεύτηκε σαν τον Προμηθέα Δεσμώτη,για επενδύσεις στον ιδιωτικό τομεα!
    Ουαι υμιν Γραμματείς και Φαρισαιοι,πολιτικοί οδηγοί τυφλοί και υποκριται( λαγοί κι αλεπουδες),οι διυλιζοντες τον κωνωπα και καταπίνοντες την… τα πετσοταισματα σας ,αμασητα,εκτός απ την Υποκρισία σας…
    Ποιος πρωτογενής τομεας λαοεμπαίχτες;όταν οι ζωοτροφές και τα καύσιμα του αγροτικού κόσμου,έφθασαν σε ύψη δυσθεωρητα;
    Κηρυξατε πόλεμο στη Ρωσία κι εσείς αναλγητοι θα ενισχύσετε τον πρωτογενη τομεα;
    Από που έρχονται οι ζωοτροφες και τα καυσιμα;απ του Μαξιμου;
    Ημέρα Παρασκευή, ημέρα εργάσιμη και μαζευτήκατε όλοι οι γραμματείς και φαρισαιοι στο επαρχιακό Δημαρχείο, πιο πολύ κόστισαν τα τραπεζωματα,τα ξενοδοχεία και τα εκτός έδρας,απ ότι θα,θα,θα κοστίζουν οι μελλοντικές σας και μαυρογιαλούρειες επενδυσεις σας,στον συγκεκριμένο τόπο.
    Ημέρα Παρασκευή ,εργασιμη,ο κόσμος όλος στις δουλειές τους και οι χιλιάδες άνεργοι νέοι μας στην Ανεργία τους και δανειοληπτες χάνουν τα σπίτια τους απ τους γειτονικούς μπαταχτσηδες και…και πριν από λίγο, πέρασα από ένα νηπιαγωγείο,το οποίο στεγάζεται σε ημιόροφο πολυκατοικίας…..και οι πόλεις και τα χωριά μας ζούνε με τις πενιχρες συνταξεις των παππουδων μας,οι οποίοι δίνουν το χαρτζιλίκι στα εγγόνια μας για να πιουν έναν καφέ ….και…και…επιτελικοι μπουρδολογοι,ημέρα εργάσιμη,αλληλοασπαζονται,αλληλοαγαπιουνται ,γαυγιζοντας την ουρά τους( υποκρισία τους)…που λέει κι δυνατός στίχος!
    Η ημέρα Παρασκευή είναι ημέρα αργίας για τους Μουσουλμανους,η Παρασκευή είναι ημέρα εργασίας για τους χριστιανούς και αργίας για τους .,,,Θεός φυλαξοι…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.