Μακεδονική δύναμη Κοζάνης: 5ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα taekwondo ο Απόστολος Τεληκωστόγλου



 

Λίγο πριν την εκπνοή του 2022 και έπειτα από μια πολύ απαιτητική χρόνια, με πολλές συμμετοχές σε διεθνείς βαθμολογούμενες διοργανώσεις G2 , Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών 2022 ( 3 GRAND PRIX ) και πολλές συμμετοχές σε διεθνή camp, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του αθλητή μας μετά από τρείς αγώνες με Πουέρτο Ρίκο , Κολομβία, Ισπανία , με την κατάκτηση της πέμπτης θέσης , μιας θέσης που θα του δώσει πολύτιμους βαθμούς για το Ολυμπιακό ράνκινκ, για την απευθείας συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα στο Παρίσι το 2024.

Οι  3  παγκόσμιες διακρίσεις, οι 3  Πανευρωπαϊκές του, η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Μεσογειακούς αγώνες στην Αλγερία το 2022 και οι 17  φορές πανελλήνιες διακρίσεις θα φιγουράρουν στο προφίλ του και θα τον συνοδεύουν ως εμπειρίες στον μεγάλο του στόχο , την συμμετοχή του και την διάκριση του στο Παρίσι το 2024.

Το έτος θα κλείσει για τον κορυφαίο ενεργό αθλητή, με την συμμετοχή του – πρώτη φορά για Έλληνα αθλητή –  λόγο βαθμολογίας, στο FINAL GRAND PRIX του Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας 10 – 12 Δεκεμβρίου 2022 , όπου δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι 16  καλύτεροι αθλητές του κόσμου στις ολυμπιακές κατηγορίες βάρους.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας συγχαίρει τον αθλητή μας για την συμμετοχή και την διάκρισή του  και αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό για την στήριξη στην διάρκεια των υποχρεώσεών του , τους προπονητές που τον συνόδευσαν και τον καθοδήγησαν στα πρωταθλήματα του έτους κ . Παντελή Εφραιμίδη,  κ. Ζηνέλη Θεόδωρο,  κα. Τζένη Σκεπετάρη Ζηνέλη,  κ. Αλμασίδη Χρήστο,  κ. David Philip Cook , την κα. Κουτρότσιου Αναστασία Διεθνή Διαιτητή που τον συνόδευσε στις περισσότερες διοργανώσεις, τον κ. Μακρυνάκη Ιωσήφ για την  πολύτιμη βοήθεια στους αθλητές της αγωνιστικής μας ομάδας και τον πρωταθλητή Ευρώπης της ΓΑΙΑ ΑΛΊΜΟΥ Διονύση Ραψομανίκη για την αλληλοβοήθεια κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του . Την επιστημονική ομάδα υποστήριξης κα. Τζατζάκη Θεοδώρα – Αθλητική Ψυχολόγο, κα. Γκέσιου Μπατσίλα Βασιλική – Διαιτολόγο,  κ. Καζάκο Ευάγγελο  – Μικροβιολόγο, κ. Μπουντιούκο Μανώλη –  Καρδιολόγο, τους  Φυσιοθεραπευτές κ. Μεχτερίδη Στέλιο και              κ. Παπανίκο Χρήστο καθώς και τους γυμναστές του κ. Γυλτίδη Χρήστο κ. Διάφα Αργυρίο, κ. Πράσσο Ευάγγελο,  κα. Χλιαρά Βάγια που αφιλοκερδώς προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για την επιτυχία του αθλητή μας

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ….

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.