«Καλλιόπη Βέττα: Η αδιαφορία της κυβέρνησης για την Μ.Ε.Θ. του Μαμάτσειου προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους πολίτες – Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης για την Μ.Ε.Θ. και προγραμματισμός συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης για την Παιδιατρική κλινική»



ՋǠ4砇̅с ӕƇԇӇ É`ԏ͠БϕЏˏÉӌϠ(ʏ͔QɍǠÉّÏӠ EUROKINISSI)

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα «Ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησης για την Μ.Ε.Θ. του ΄΄Μαμάτσειου΄΄»

Στην ερώτηση, αναδεικνύεται η υποστελέχωση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Μαμάτσειου καθώς, παρά το γεγονός ότι προβλέπονται 5 θέσεις στο οργανόγραμμα, καλύπτονται μόνο δύο.

Ειδικότερα, παρά την θωράκιση της μονάδας με τον κατάλληλο εξοπλισμό, δεν προκηρύσσονται θέσεις για την κάλυψη της Μ.Ε.Θ., καθώς τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει μόνο μια πρόσκληση που επέφερε μία τοποθέτηση ιατρού, σε μια μονάδα με μεγάλη επιβάρυνση λόγω  πανδημίας, αλλά και των πολλών περιστατικών που προσφεύγουν στο Νοσοκομείο.

Το γεγονός αυτό, έχει καταβάλλει τους υφιστάμενους ιατρούς, με τάσεις περαιτέρω αποστελέχωσης της κλινικής ενώ, παράλληλα, θορυβεί τους πολίτες της Π. Ε. Κοζάνης που διαπιστώνουν την αδιαφορία εκ μέρους της κυβέρνησης, την στιγμή μάλιστα που η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη σε κρεβάτια Μ.Ε.Θ. ανά κάτοικο.

Τέλος, οι εκτιμήσεις και οι προθέσεις για το επικείμενο κλείσιμο της Μ.Ε.Θ., όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στον δημόσιο διάλογο, αθροίζονται στην γενικότερη στάση της κυβέρνησης για εκχώρηση της Δημόσιας Υγείας στα ιδιωτικά συμφέροντα και κλείσιμο κοντινών νοσοκομειακών δομών, εν προκειμένω, της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας.

Τίθενται τα ερωτήματα:

1.     Είναι στα σχέδια του Υπουργείου το κλείσιμο της Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν. Κοζάνης ΄΄Μαμάτσειο΄΄;

2.    Γιατί δεν καλύπτονται οι κενές θέσεις του οργανογράμματος; Πόσες προκηρύξεις έχουν γίνει την τελευταία τριετία για την κάλυψη των κενών; Υπήρχαν ειδικά κίνητρα προσέλκυσης ιατρών;

3.     Προτίθεται να καλύψει το οργανόγραμμα και να ενισχύσει την Μ.Ε.Θ. του Μαμάτσειου, ώστε να φτάσει ακόμα και τα 8 κρεβάτια;

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε η κ. Βέττα για την Παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Κοζάνης θα γίνει, έπειτα από αναβολή λόγω κωλύματος της αρμόδιας Υπουργού, την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, στις 13:00.

 

 

5 σχόλια στο άρθρο “«Καλλιόπη Βέττα: Η αδιαφορία της κυβέρνησης για την Μ.Ε.Θ. του Μαμάτσειου προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους πολίτες – Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης για την Μ.Ε.Θ. και προγραμματισμός συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης για την Παιδιατρική κλινική»

  1. Η αδιαφορία της κυβέρνησης…….. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ !

    αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ με το βεβαρυμένο παρελθόν του καμένου ΑΛΕΞΗ, το «Ψυχοπαίδι» της Μέρκελ
    και το ντελίβερι μπόι των Αμερικανών, δεν εμπνέει καμιά εμπιστοσύνη !!

    ανένταχτος στο χώρο της Αριστεράς

  2. Ανένταχτοςστον χώρο της ψευτιας και των δήθεν.

    - Edit

    Απαντήστε

    Αφού είσαι ανένταχτος στην αριστερα,μάλλον είσαι ενταγμένος στη δεξια!
    Εσύ, και να μη το θέλεις,ο Τσιπρας θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργος.
    Πρέπει νάσαι και ανένταχτοςστην πραγματικότητα.
    Πρόσεξε μην πιαστούν τα χέρια σου,απ το βάρος του καλαθιού του νοικοκυριου και πάθεις καμία εξάρθρωση.

  3. Ανένταχτοςστον χώρο της ψευτιας και των δήθεν.

    - Edit

    Απαντήστε

    Αφού είσαι ανένταχτος στην αριστερα,μάλλον είσαι ενταγμένος στη δεξια!
    Εσύ, και να μη το θέλεις,ο Τσιπρας θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργος.
    Πρέπει νάσαι και ανένταχτοςστην πραγματικότητα.
    Πρόσεξε μην πιαστούν τα χέρια σου,απ το βάρος του καλαθιού του νοικοκυριου και πάθεις καμία εξάρθρωση.
    Για τον μητσοτακη, δε βλέπω να κάνεις κανένα σχόλιο,εκεί;όλα πριμα;

    1. Τα μέλη της κυβέρνησης της Ν.Δ., που εφεξής θα έπρεπε να λέγεται Νέα Δικτατορία, τολμούν και μιλούν για ελευθερία και για ανάγκη ανυποχώρητης υπεράσπισης, την ώρα που το κόμμα αυτό έχει κάνει σκόνη και θρύψαλα την ελευθερία, κρατώντας σε εργασιακή και οικονομική ομηρία τους υγειονομικούς. Και ενώ έχει ποδοπατήσει επί 3 σχεδόν χρόνια με τον πιο ελεεινό τρόπο τις θεμελιώδεις ελευθερίες των πολιτών και μαζί με αυτές και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.