Στην Καστοριά η Προέδρος της Δημκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου (φωτογραφίες)



Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου, πραγματοποιήθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για την απελευθέρωση της Καστοριάς από τουρκικό ζυγό, σήμερα Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022.

Η κυρία Σακελαροπούλου αφίχθηκε στην Καστοριά γύρω στις 11 η ώρα και μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό όπου παραβρέθηκε στην Δοξολογία προς τιμή του Πολιούχου Αγίου Μηνά.

Έπειτα, μετέβησαν στο μνημείο Ηρώων όπου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι  και δήλωσε «σήμερα γιορτάζουμε την απελευθέρωση της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό το 1912  και την επανένωση της με τον εθνικό κορμό. Τιμάμε όλους εκείνους που σε ζοφερούς και  δύσκολους καιρούς κράτησαν για αιώνες ζωντανό το εθνικό φρόνημα. Το ηρωικό πνεύμα των μαχητών του Μακεδονικού αγώνα και των Βαλκανικών πολέμων μας εμπνέει και μας καθοδηγεί. Χρόνια πολλά». Στη συνέχεια ακολούθησε η μαθητική και η στρατιωτική παρέλαση.

Το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου θα προχωρήσει στην  ανακήρυξη της Προέδρου της Δημοκρατίας  σε Επίτιμη Δημότη Καστοριάς.

φωτογραφίες kastorianiestia.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.