Κ.Υ. Αμυνταίου: Δύο μήνες δράσεων για την πρόληψη ενάντια στον καρκίνο του μαστού και… 500 ραντεβού για μαστογραφία!



 

Σπουδαίο είναι το αποτύπωμα που άφησαν πίσω τους οι επί δύο μηνών ενημερωτικές δράσεις που διοργανώθηκαν από το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου στη Φλώρινα ως προς την πρόληψη ενάντια στον καρκίνο του μαστού, καθώς οδήγησαν πάνω από 500 γυναίκες να κλείσουν ραντεβού και να υποβληθούν σε εξέταση μαστογραφίας.

Με σύνθημα «η Πρόληψη και η Έγκαιρη Διάγνωση Σώζουν Ζωές, η Πρόληψη ισχύει για όλο το χρόνο» οι μαίες του Γυναικολογικού/ Μαιευτικού τμήματος του Κέντρου Υγείας ξεκίνησαν από τις 2 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 4 Νοεμβρίου,  οπότε και ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές δράσεις στις τοπικές κοινότητες, να μιλούν στις γυναίκες για την αξία του αυτοελέγχου, αλλά και του κλινικού ελέγχου.

Ο Οκτώβριος αποτελεί μεν το μήνα όπου η πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού έρχεται στο επίκεντρο, ωστόσο η πραγματοποίηση μαστογραφίας και υπερήχου μαστών  είναι υπόθεση που πρέπει να απασχολεί τις γυναίκες κυρίως- άνω των 40, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

Στην ενημερωτική καμπάνια του Κ.Υ. Αμυνταίου, σημαντική υπήρξε και η συνεισφορά από τη ομάδα του Ε.Μ.Ε.Ι.Σ -Επιστημονική Μαστολογική Εταιρία -Ίαση- Στήριξη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.