Ευχαριστήριο του Δήμου Βοΐου για τις εκδηλώσεις της επετείου της Μάχης της Σιάτιστας



 

Ο Δήμος Βοΐου με αφορμή την 110η Επέτειο της Μάχης της Σιάτιστας, διοργάνωσε σειρά εκδηλώσεων, στο διάστημα 30 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου 2022.

Διοργανώθηκαν, η έκθεση «Η Μάχη της Σιάτιστας, οι Πρωταγωνιστές» στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο, η εκπαιδευτική δράση «Ζωγραφίζουμε με την Θάλεια» για τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Σιάτιστας και το ιστορικό οδοιπορικό «Ήρθαν παιδιμ’ οι Έλληνες, λευτερωθήκαμι» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Άρης & Λίλιαν Βουδούρη».

Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τους διευθυντές, τους δασκάλους, τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Σιάτιστας και τους ζωγράφους Λάζαρο Πάντο και Χρήστο Καρακουλάκη για την συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική δράση «Ζωγραφίζουμε με την Θάλεια».

Για την συμμετοχή τους και την διοργάνωση του ιστορικού οδοιπορικού «Ήρθαν παιδιμ’ οι Έλληνες» ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί:

Τις καθηγήτριες Μαρία Κουζιάκη, Ξένια Τσαβκοπούλουμε τις μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας για την ανάγνωση των ιστορικών κειμένων και την ερμηνεία του τραγουδιού «Υπό το φως του φεγγαριού».

Τους καθηγητές Γεώργιο Σκηπητάρηκαι Αναστάσιο Βαλκάνη για την παρουσία του παραδοσιακού συνόλου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας.

Τον αρχιμουσικό Νικόλαο Γκουζκούνημε την Φιλαρμονική Σιάτιστας για την εκτέλεση των εμβατηρίων.

Την καθηγήτρια Μαρία Κελεμκερίδου με τις Χορωδίες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας και της ΙΜ Σισανίου & Σιατίστης για την παρουσίαση των δύο όμορφών τραγουδιών τους.

Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί ιδιαίτερα τον εκπαιδευτικό Χρήστο Τσανασίδη, για την άψογη παρουσίαση της εκδήλωσης και για την βοήθεια του στην επιμέλεια των κειμένων της. Παράλληλα τον συγχαίρει για την πρόσφατη λήψη του Διδακτορικού Διπλώματος στο αντικείμενο των Πολιτισμικών Σπουδών, από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Ήταν τρεις εκδηλώσεις που άφησαν όμορφες αναμνήσεις στους συμμετέχοντες και στους θεατές τους, ενώ παράλληλα έδωσαν στο Δήμο Βοΐου πολύτιμη εμπειρία για την διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων στο μέλλον.

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.