Εντάσσεται στο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» ο Δήμος Γρεβενών



 

Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς», στην οποία συμμετέχουν ήδη 33 δήμοι της χώρας, επεκτείνεται σε 29 ακόμη δήμους μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Γρεβενών.

Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων, ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και, ιδιαίτερα, των μητέρων, για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

Σε πρώτη φάση θα δημιουργηθεί το «Μητρώο Επιμελητών». Στην πλατφόρμα ntantades.gov.gr (https://ntantades.gov.gr/) μπορούν να εγγραφούν όσοι και όσες επιθυμούν να απασχοληθούν ως επιμελητές και επιμελήτριες. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία εγγραφής μπορείτε να βρείτε στη σχετική πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (https://isotita.gr/prosklisi-ekdilosi-endiaferontos-ntantades-tis-geitonias/).

Η εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα ntantades.gov.gr και η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων είναι δωρεάν.

Αίτηση μπορούν να συμπληρώσουν τα άτομα που είναι ενήλικα, έχουν τυπικά προσόντα απόδειξης γνώσης κατηγορίας βρεφονηπιοκόμων, έχουν πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά και ιατρικές γνωματεύσεις από τις ειδικότητες παθολόγου/γενικού ιατρού, δερματολόγου και ψυχολόγου.

Μέσω της εγγραφής στο Μητρώο Επιμελητών, οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες ενισχύουν το επαγγελματικό προφίλ τους, καθώς έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να εργαστούν επίσημα και νόμιμα στον τομέα της κατ’ οίκον φύλαξης βρεφών, ενώ, συμμετέχοντας στη δράση «Νταντάδες της γειτονιάς» έχουν και ασφάλιση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών δεν αποκλείει την απασχόληση σε άλλη δομή ή βρεφονηπιακό σταθμό και οι επιμελητές/επιμελήτριες ρυθμίζουν το ωράριο εργασίας, αλλά και την αμοιβή τους, κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς.

Όσο για τα άτομα που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό παροχής πρώτων βοηθειών σε βρέφη και παιδιά, το οποίο είναι υποχρεωτικό για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν σεμινάριο του ΕΚΑΒ και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ιστοσελίδα ntantades.gov.gr.

Στη συνέχεια, οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες θα ειδοποιηθούν για τον χρόνο και τον τόπο της εκπαίδευσής τους. Σημειώνεται ότι κάθε επιμελητής/επιμελήτρια επιτρέπεται να παρέχει τις υπηρεσίες του:

  • σε ένα έως τρία παιδιά, εκ των οποίων μόνο ένα παιδί μπορεί να είναι ηλικίας κάτω των 12 μηνών

σε ένα έως δύο παιδιά, ηλικίας κάτω των 12 μηνών.

Σε δεύτερη φάση θα ανοίξει η πλατφόρμα για να καταθέσουν αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά οι γονείς οι οποίοι ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων βρίσκεται σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2103258080 και 2103258090 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9 το πρωί με 8 το απόγευμα ή να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ntantades@yeka.gr.

 

Γραφείο Τύπου

  Δημάρχου Γρεβενών

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.