Στιγμιότυπα από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη



Αθήνα 

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου, η μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων και φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας, με τις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία κατά της ακρίβειας που «ροκανίζει» τα εισοδήματα νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι η πορεία ξεκίνησε με πλήθος κόσμου να συμμετέχει, ανάμεσά τους και πολλοί νέοι.

Ένταση επικράτησε στο Σύνταγμα μετά τη λήξη της πορείας, όταν άγνωστοι ξεκίνησαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Η αστυνομία προχώρησε σε 11 προσαγωγές και 2 συλλήψεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας ανήλικος.

Θεσσαλονίκη

Άνεργοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, δίνοντας το «παρών» στην απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχει το ΕΚΘ. Στο ίδιο σημείο έχει καλέσει τα μέλη των σωματείων της η ΑΔΕΔΥ.

Ένα σκετσάκι πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ στην απεργιακή συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου στο κέντρο της πόλης.

Επίσης επεισόδια σημειώθηκαν στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς και έξω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Μερίδα διαδηλωτών εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Πλέον έχουν διαλυθεί οι συγκεντρωμένοι και έχουν γίνει έως τώρα 10 προσαγωγές.

 

πληροφορίες news247.gr και thestival.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Στιγμιότυπα από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  1. Η μπόχα των Υπονόμων.

    - Edit

    Απαντήστε

    Πάντα τα βοθροκαναλα ,τα πετσοταισμενα,απεργούσαν την επόμενη ημερα
    των μεγαλων απεργιακων κινητοποιησεων,για να καλύπτουν ,τάχα μου,τις πορείες και τα συλλαλητηρια!
    Σήμερα ,σήκωσαν παντιερα κι απηργησαν κι αυτα!
    Λες και ,αν δεν απεργουσαν ,θα έδειχναν οι χατζηπαπαδακηδες,οι χατζηνικολάηδες και οι χατζηοιπονόμου σκηνές των παραπάνω αγωνιστικών εκδηλωσεων!
    Καλυτερα,γιατί ,ειδικα,ο Υπονόμου και ο πορτοφασιστάλτε,θα πάθαιναν καμιά ζημιά ,καταπίνοντας τη γλώσσα τους,αυτή που γλείφει κάθε μέρα τον πλέον αντιπαθή,μισητό,αποκρουστικό,εγωπαθή,εμμονικό κι ακατάλληλο “πρωθυπουργό “της χωρας!
    Δεν είναι τυχαία η φράση που ειπωθηκε” το παιδί δεν κάνει για πρωθυπουργος”
    Όταν το ίδιο σου το σπίτι σε θεωρεί ακατάλληλο,πως βρέθηκαν άνθρωποι και ψήφισαν έναν ακαταλληλο;
    Ξεκάρφωτη κοινωνία που κανεις το παρακεντρο κέντρο και τους ακαταλληλους
    καταλληλους,

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.