Σημαντικά θέματα για τους πολίτες στο επίκεντρο των συναντήσεων με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη 

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Γιώργου Αμανατίδη έγιναν διαδοχικές συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με πιο πρόσφατες στις 8/10/2021 και στις 27/06/2022 (παρουσία του Υπουργού κ. Κωστή Χατζηδάκη και της Γενικής Γραμματέως κας Καρασιώτου Παυλίνας), στις 1/11/2022 (παρουσία του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Πάνου Τσακλόγλου και της  Γενικής Γραμματέως κας Καρασιώτου Παυλίνας).

Στις 27/10/2022 έγινε συνάντηση του Βουλευτή με τον Πρόεδρο κ. Κώστα Ανδρεάδη και μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Προσωπικού ΔΕΗ. Συζητήθηκαν και αναλύθηκαν τα θέματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων ενώ ο Βουλευτής είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες που έλαβε προς όφελος των μελών της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων και παρουσίασε όλο το υλικό τεκμηρίωσης.

Στις 8/11/2022 έκανε νέα συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη με αντικείμενο την αξιολόγηση της πορείας των θεμάτων που έθεσε στο προηγούμενο διάστημα, όπως παρακάτω:

 1. Συνταξιοδότηση παλαιών και νέων εργαζόμενων της ΔΕΗ

Τέθηκε με έμφαση και τεκμηριωμένα η ανάγκη μηδενισμού της προσωπικής διαφοράς για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ που με 27 έτη βαρέα – υπερβαρέα ένσημα συνταξιοδοτήθηκαν ως να είχαν 35 έτη εργασίας.

Το θέμα αυτό αποτελεί πάγια απαίτηση της περιοχής και θα πρέπει να έχει θετική κατάληξη.

Πιθανή εναλλακτική ισοδύναμη πρόταση, επί της οποίας εργάστηκε επίσης ο Βουλευτής, δεν υιοθετήθηκε από τους εκπροσώπους των συνταξιούχων.

 1. Ρύθμιση οφειλών στον ΕΦΚΑ

Ήδη προβλέπεται ρύθμιση σε 2 έως 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις ή σε 2 έως 48 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, εφόσον πρόκειται για οφειλές που βεβαιώνονται έπειτα από ουσιαστικό έλεγχο με ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης τα 50 ευρώ.

Το θέμα αυτό τέθηκε από τον Βουλευτή σε προηγούμενες συναντήσεις. Αφού υιοθετήθηκε από τον Υπουργό εντάχθηκε στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις» που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

 1. Διαδοχικότητα στην επικουρική σύνταξη των μηχανικών στη ΔΕΗ

Όπως είναι γνωστό, ενώ για την κύρια σύνταξη λαμβάνεται υπόψη η καταβολή εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ, δεν συμβαίνει το ίδιο για την επικουρική σύνταξη.

Επί του θέματος υποβλήθηκε από τον Βουλευτή συγκεκριμένη πρόταση που υιοθετήθηκε από τον Υπουργό με στόχο την υλοποίησή της.

 1. Μείωση σύνταξης κατά 30% (σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 4387/16 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 53 του ν. 4777/21 και ισχύει) λόγω συμμετοχής σε εταιρεία

Όπως είναι γνωστό, πριν την ψήφιση του ν. 4777/21 η περικοπή στη σύνταξη ήταν 70% σε εφαρμογή του άρθρου 20 του ν. 4387/16.

Λόγω ειδικής περίπτωσης, καθόσον αντίστοιχες συμμετοχές σε εταιρείες που δεν λειτουργούν δεν επιφέρουν όφελος στους μετόχους, ο κ. Υπουργός έδωσε εντολή εξέτασης της αναγκαίας ρύθμισης για αποδέσμευση της σύνταξης και καταβολή αυτής στο 100%.

 1. Εξισωτική αποζημίωση των πρώην Προέδρων Κοινοτήτων που είναι ενεργοί αγρότες

Μετά την ανταλλαγή επιστολών του ΕΦΚΑ με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ύστερα από επιστολή του Βουλευτή, βρέθηκε η συνισταμένη λύση και θα αποτυπωθεί πιθανά στο επόμενο διάστημα.

«Τα παραπάνω θέματα αφορούν τους συμπολίτες μας και επηρεάζουν την πορεία της περιοχής μας. Η εστίαση σ’ αυτά είναι συνεχής και αταλάντευτη».

2 σχόλια στο άρθρο “Σημαντικά θέματα για τους πολίτες στο επίκεντρο των συναντήσεων με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη

 1. Στέλιος Κ.καθηγητης,

  - Edit

  Απαντήστε

  Χατζηδάκης,ο φουκαράς άνθρωπος,τον βλέπεις,όχι από κοντά,αλλά
  από μακρια και έρχεται στα ρουθούνια σου μια μπόχα καρμηριας,τσιγκουνιας
  μια μπόχα γεροΛαδισμου!
  Ο άνθρωπος, χίλιοι Σταρένιοι μαζι,ο απόγονος του τσιφουτη,για τον οποίο
  έγραψε ο Καζαντζάκης.
  Ο κρυψινους,ο άνθρωπος, που ούτε, καν, καφέ σε πλαστικό ήπιε στη ζωή του,ο
  φουκαράς, ο elli seki( σφιχτοχερης),ο γεννημένος δόλιος και φραγοπενταριτης
  ο άνθρωπος που δεν ξόδεψε φράγκο απ την τσέπη του,αλλά ο πονηρός και
  μισανθρωπος ,διορίζει γαλαζια παιδια στον ΕΦΚΑ με μισθούς χιλιάδων ευρώ
  Τον μηνα!
  Τσιγκούνης και γερο- λαδας για τον εαυτό του,αλλά γαλαντομοςκαι ανοιχτοχερης με λεφτά του Δημοσίου Κορβανά( korban= θυσία ζωων)!
  Ο άνθρωπος που ανακοίνωσε με μισό στομα( για να μην ξοδεύει αναπνοες)
  αύξηση κατώτατου μισθου 7 ευρώ,μηνιαίως.
  Και πριν αγοράσεις ένα προϊόν απ το Σούπερ,τα 7 ευρώ,έγιναν-7 ευρω!
  Μητσοτακη θελαμε;εθνικό γελωτοποιο ανάπτυξης θελαμε;
  Μπαταχτσηδες θελαμε;χατζηφραγκοφονιαδες θελαμε;
  Έπρεπε να φάνε τα σκ….για να καταλάβουμε τη γεύση τους;
  Έρχομαι απ την πλατεία,γεμάτη η πλατεία από κόσμο αγανακτισμενο,
  ένα συμπέρασμα βγαινει” Η κόπρος ,των επιτελικων μπαταχσηδων,των
  Πετσοπάτσηδων,των πετσοταισμενων και των πετσοκαρμηρηδων,αδειαζει
  απ τον τόπο,η πυραμίδα της σαπίλας γκρεμίζεται και αρχίζει να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα ο ήλιος,ο ήλιος που έκρυβαν οι επιτελικοι μπουρδολογοι,οι οποίοι δεν τρώνε-τρώνε-τρώνε,τρώνε και κοκκινισμενα δανεια,δεν
  τρώνε μόνον, καταπινουν και τους κόπους και τους ιδρωτεςτων Ελληνων,που
  καθυστερούν δόσεις δανείων,μιας και είμαστε πρώτοι στον Δυτικό κόσμου με
  τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε καύσιμα,ρεύμα,προϊόντα σε σχέση με τους μισθούς μας!
  Χατζηκαρμιρη,τα 7 ευρώ της κατώτερης αύξησης, να τα…,θα έλεγα κάτι,αλλά σέβομαι και το kozani life και τους αναγνωστες και ιδίως,τη σημερινή μεγάλη γιορτη!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.