Ο Δήμος Αμυνταίου τίμησε χθες 6 Νοεμβρίου την Επέτειο των 110 χρόνων της Απελευθέρωσης της πόλης του Αμυνταίου από τον Οθωμανικό ζυγό



Ο Δήμος Αμυνταίου τίμησε χθες 6 Νοεμβρίου την Επέτειο των 110 χρόνων της
Απελευθέρωσης της πόλης του Αμυνταίου από τον Οθωμανικό ζυγό, 110 χρόνια από την ενσωμάτωση της ιστορικής πόλης του Αμυνταίου στην ελεύθερη Ελλάδα.

Το πρωί τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και
Ελένης και στη συνέχεια έγινε μετάβαση στην Τ.Κ Ροδώνα όπου πραγματοποιήθηκε
Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πλατείας. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Συλλόγων και Οργανώσεων και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης, , οι βουλευτές της ΠΕ Φλώρινας κ.Γιάννης Αντωνιαδης και κ.Πέτη Πέρκα, ο
Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης ο Πρόεδρος της Τ.Κ Ροδώνα κ.Δημήτριος Παρασκευάς, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου κ.Ιορδάνης Μπάντης, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αμυνταίου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι , Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας, ο Πρόεδρος της Δετεπα, Εκπρόσωποι του Στρατού, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, της Εθνικής Οργάνωσης Μακεδονομάχων Αμυνταίου ‘’Ο Παύλος Μελάς’’ καθώς και της Παμμακεδονικής Ένωσης Ελλάδας- Αυστραλίας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Ευάγγελος Ιωαννίδης .

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.