Δήμος Άργους Ορεστικού : Μέρες Απελευθέρωσης: Ανοίγει σήμερα η αυλαία με την πολυβραβευμένη ταινία «Οι Ροδακινιές του Αλκαράς»



 

Με την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας «Οι Ροδακινιές του Αλκαράς» σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού, ξεκινάει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 1ου Φεστιβάλ Πολιτισμού «Μέρες Απελευθέρωσης».

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού σε συνεργασία με το CINOBO, φέρνει στις «Μέρες Απελευθέρωσης», την βραβευμένη με τη Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου ταινία της Κάρλα Σιμόν «Οι Ροδακινιές του Αλκαράς», μία νοσταλγική και τρυφερή ματιά στον νέο κόσμο της ανάπτυξης, απέναντι στις πολύχρονες λαϊκές παραδόσεις. Η οικογένεια Σολέ περνούσε κάθε καλοκαίρι μαζεύοντας τα ροδάκινα από τον οπωρώνα της στο Αλκαράς, ένα μικρό χωριό στην Ισπανία. Αλλά η φετινή σοδειά θα είναι μάλλον η τελευταία τους, καθώς αντιμετωπίζουν έξωση. Τα νέα σχέδια για τη γη περιλαμβάνουν την εκρίζωση των ροδακινιών και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, κάτι που προκαλεί ρήγμα στην άλλοτε σφιχτοδεμένη μεγάλη οικογένεια. Για πρώτη φορά αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο μέλλον και κινδυνεύουν να χάσουν πολλά περισσότερα από το σπίτι τους…

 

Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο, ενώ στο Πολιτιστικό Κέντρο και στο Κτίριο Διοίκησης του Rally Greece Offroad θα υπάρχει ειδικό σημείο συλλογής τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση της Επιτροπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Άργους Ορεστικού.

 

Το trailer της ταινίας

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.