Τέλη κυκλοφορίας 2023 χωρίς κωδικούς: Τα βήματα για την εκτύπωση, με 3 τρόπους η πληρωμή 

Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για την ημέρα που οι οδηγοί θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό που αντιστοιχεί για τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματός τους. Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2023 οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να τα βρουν στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ από τις 15 Νοεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να αναρτηθούν. Υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία πληρωμής εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου, ωστόσο όπως κάθε χρόνο -έτσι και φέτος- το υπ. Οικονομικών αναμένεται να δώσει παράταση προκειμένου οι ιδιοκτήτες να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Πώς εκτυπώνουμε τα τέλη κυκλοφορίας 2023 με και χωρίς κωδικούς

Ας δούμε παρακάτω τους δύο τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εκτυπώσετε τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2023, αλλά και τις τρεις διαθέσιμές επιλογές που έχουν οι ιδιοκτήτες για την εξόφλησή τους.

 

Α. ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΕΙΔΟΠΟΗΤΗΡΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ TAXINET

Τα στοιχεία που θα σας ζητηθούν σε αυτή την περίπτωση είναι ο προσωπικός σας ΑΦΜ και ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος.

Αφού έχετε διαθέσιμα τα παραπάνω στοιχεία μπαίνετε στο site της ΑΑΔΕ. Για συντομία μεταβείτε απευθείας πατώντας εδώ.

Στη συνέχεια πατάτε το κουμπί «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».

Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί πρέπει να συμπληρώσετε τον ΑΦΜ σας, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και μετά επιλέγετε την χρονιά που επιθυμείτε. Στην προκειμένη περίπτωση το 2022.

Στη συνέχεια πατάτε το κουμπί «ΕΚΤΥΠΩΣΗ» και εμφανίζεται το ειδοποιητήριο σε νέο παράθυρο προκειμένου να το σώσετε στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.

Την ίδια ώρα δίνεται η δυνατότητα εκτύπωσης των ειδοποιητηρίων με χρήση κωδικών μέσω taxisnet. Αναλυτικά τα βήματα της διαδικασίας:

Για συντομία θα πρέπει να έχετε πρόχειρους, τους κωδικούς του Taxisnet, τον προσωπικό σας ΑΦΜ καθώς και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Στη συνέχεια μπαίνετε στην εφαρμογή MyCar της ΑΑΔΕ.

Αμέσως μετά πατάτε την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».

Σε αυτό το σημείο εισάγετε τους κωδικούς του Taxisnet και μετά πατάτε ΣΥΝΔΕΣΗ.

Μετά πατάτε το «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων».

Αμέσως μετά επιλέγετε το «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων».

Σε αυτό το σημείο επιβεβαιώνετε ότι ο ΑΦΜ και το έτος (2023) που εμφανίζονται είναι τα σωστά και στη συνέχεια εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Μετά πατάτε πάνω στο «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας» προκειμένου να σώσετε το αρχείο στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή, όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.

Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους:

Α) Μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.

Β) Μέσω Web Banking εφόσον έχετε πρόσβαση στην διαθέσιμη, από την τράπεζά σας, εφαρμογή. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».

Γ) Τέλος, στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο. Για να δείτε το ποσό που αντιστοιχεί για τα τέλη κυκλοφορίας στο όχημά σας, πατήστε εδώ.

Πηγή: alphafreepress.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Τέλη κυκλοφορίας 2023 χωρίς κωδικούς: Τα βήματα για την εκτύπωση, με 3 τρόπους η πληρωμή

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.