Με λαμπρότητα και επισημότητα η Σιάτιστα γιόρτασε την 110η επέτειο της απελευθέρωσής της από τους Τούρκους



 

Την 110η επέτειο της απελευθέρωσής της από τους Τούρκους γιόρτασε η Σιάτιστα του Δήμου Βοΐου την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022. 

Το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη  Σισανίου και Σιάτιστας κ.κ. Αθανασίου. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον εκπαιδευτικό κ. Γεώργιο Κουφογιάννη, ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της 4ης Νοεμβρίου του 1912.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων στην Πλατεία Τσιστοπούλου και κατάθεση στεφάνων από: τον Δήμαρχο Βοΐου , Υπουργό Μεταφορών κ. Παπαδόπουλο Μιχάλη ως εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές Ν. Κοζάνης , τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας, τον Ανώτατο Διοικητή Φρουράς Κοζάνης, εκπροσώπους των Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών της Δυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης Σιάτιστας, Τοπικούς Συλλόγους, τον Σύλλογο Βοϊωτών Κοζάνης, τον Σύλλογο Κρητών Κοζάνης,  τον Δήμαρχο Αποκορώνου Χανίων, Προέδρους  και Εκπροσώπους συλλόγων Κρητών, απόγονους αγωνιστών της μάχης της 4ης Νοεμβρίου.  

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μεγάλη παρέλαση στην κεντρικό οδό Μητροπολίτου Ιακώβου, από μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Σιάτιστας και σχολείων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Βοΐου, μέλη Συλλόγων της Κρήτης, του Συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή», του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου», του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας “Ο ΄Αγιος Μόδεστος”, του σώματος εθελοντριών – νοσηλευτριών του Περιφερειακού Τμήματος Κοζάνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,  της Ακαδημίας Πυροσβεστών από το παράρτημα Τσοτυλίου , της Φιλαρμονική του Δήμου Βοΐου και αντιπροσωπείας της ομάδας ΔΙΑΣ Δυτικής Μακεδονίας.

Ακολούθησε δεξίωση στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο για όλο τον κόσμο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.