Διαμαρτυρία πολίτη προς τον Δήμο Κοζάνης – Επίθεση 10 αδέσποτων σε γυναίκα με ανήλικο – “Αυτή τη φορά θα κινηθώ Νομικά”



 

Τη δική του διαμαρτυρία μέσα από το KOZANILIFE.GR, μεταφέρει πολίτης προς το Δήμο Κοζάνης, για τα αδέσποτα ζώα στην πόλη, με αφορμή όπως αναφέρει ο ίδιος ένα περιαστικό επίθεσης στη σύζυγό του και το ανήλικο παιδί του.

Δείτε την επώνυμη  καταγγελία του πολίτη :

Παρότι φιλόζωος δηλώνω ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ και ΟΡΓΙΣΜΈΝΟΣ. Γιατί δυστυχώς, στη Κοζάνη, ζούμε την τρομοκρατία των αδέσποτων.

 
 Δεν είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε επίθεση έξω από την πόρτα του σπιτιού μας και  κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή γλιτώνουμε από το στόμα τους. Είναι πλέον καθημερινότητα. Και αναρωτιέμαι πόσες φορές ακόμα πρέπει να κάνω αίτηση στον δήμο για την περισυλλογή τους; Το μόνο που κάνανε είναι να αφήσουν ένα κλουβί  να στέκεται εκεί με την προϋπόθεση (δεν υπάρχει άλλη εξήγηση) να μπούνε από μόνα τους μέσα και να περιμένουν  το Δήμο να τα μαζέψει. Το να φοβάσαι να στείλεις το παιδί σου σχολείο όπως συμβαίνει καθημερινά , υπό τον φόβο της επίθεσης των αδέσποτων ,εν έτη 2022 ξεπερνάει κάθε λογική.
 
 Το τελευταίο περιστατικό που με έκανε πλέον να απηυδήσω με τα αδέσποτα συνέβη σήμερα  το πρωί.  Βγήκε από το σπίτι η σύζυγος μου να πάει το παιδί στον παιδικό σταθμό απέχει 200 μέτρα από την οικεία ,10 ίσως και περισσότερα αδέσποτα  γαβγίζοντας άγρια και κινούμενα απειλητικά την ανάγκασαν να γυρίσει πίσω.
 
  Όλη η γειτονιά ζει σε καθεστώς καθημερινού φόβου. Κατά καιρούς εμφανίζονται και νέα αδέσποτα. Άλλα είναι πιο ήρεμα και άλλα ιδιαίτερα απειλητικά. Χαρακτηριστικά, μπορώ να σας αναφέρω δεκάδες περιστατικά που ζούμε καθημερινά…
 
 Καταλήγοντας θα ήθελα αφενός μεν να ζητήσω από τους συμπολίτες μου να αναλαμβάνουν πλήρως τις ευθύνες τους όταν αποφασίζουν ότι θα πάρουν σκύλο. Είναι γνωστό ότι πολλοί κρατάνε το κατοικίδιο για ένα χρονικό διάστημα και όταν βαρεθούν ή κουραστούν το εγκαταλείπουν αφήνοντας το στο δρόμο. Όμως δεν υπάρχουν νόμοι που τιμωρούν τους ασυνεπείς; Εφαρμόζονται; Έχει τιμωρηθεί ποτέ κάποιος παραβάτης;
 
 Αφετέρου θα ήθελα να ζητήσω από τον Δήμο Κοζάνης, να βρει ΛΥΣΗ άμεσα. Είμαι πολίτης αυτής της πόλης και έχω κάθε δικαίωμα, να βγάζω τα σκουπίδια μου, να πηγαίνω στη δουλειά μου, να βγαίνω από το σπίτι μου, να κυκλοφορώ στο δρόμο, με ασφάλεια και όχι κάτω από το καθεστώς της ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ της αγέλης. Αν οι “υπεύθυνοι” αδυνατούν να βρουν λύση, ας παραχωρήσουν τη θέση τους σε άλλους που ίσως καταφέρουν να τη βρουν. Η απάντηση των “υπευθύνων” που έχω ακούσει κατά καιρούς ότι “ο νόμος δεν μας δίνει το δικαίωμα να κάνουμε κάτι παραπάνω” κρίνεται ως τουλάχιστον άστοχη (για να μην την χαρακτηρίσω διαφορετικά), ενώ η δήλωση “υπάρχουν αδέσποτα αλλά όχι αγέλες” χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ως εκτός τόπου, χρόνου και πραγματικότητας.
 Τις επόμενες μέρες θα κινηθώ νομικά κατά του δήμου με όλες τής νόμιμες διαδικασίες διότι κάθε αίτηση μου προς την υπηρεσία πετάγεται απλά στον κάδο απορριμμάτων.
 
Δείτε άλλωστε στις σχετικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σήμερα οι οποίες όμως είναι ενδεικτικές και δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα και την σοβαρότητα της κατάστασης.
 
Είναι εικόνες από την Οδό Τερζάκη Αγγέλου. Του λόγου του αληθές -σχετικά με την αγέλη που υπάρχει στο σημείο- μπορούν να επιβεβαιώσουν εκατοντάδες άνθρωποι που διαμένουν εκεί αλλά το μόνο που κάνουν είναι να γκρινιάζουν από το σπίτι τούς χωρίς να απευθύνονται στον αρμόδιο φορέα με αποτέλεσμα να τρέχω μόνος μου χωρίς αντίκρισμα.
 
Δυστυχώς διανύουμε μια εποχή παρακμής σε όλους τους τομείς. 
Σε αυτό το πέρασμα θα μας θυμούνται για τα έργα μας και όχι για την περιουσία μας. 
 
Με αγανάκτηση
Ευθύμιος Δ.

5 σχόλια στο άρθρο “Διαμαρτυρία πολίτη προς τον Δήμο Κοζάνης – Επίθεση 10 αδέσποτων σε γυναίκα με ανήλικο – “Αυτή τη φορά θα κινηθώ Νομικά”

  1. Σύμφωνο αγαπητέ μου και επαυξάνω
    Έλα κάτω στον Κασλά να δεις τι θα πει αγέλη
    Με πάνω από 10 σκυλια!!! και να δεις πως αυξάνονται κάθε μήνα!!! Κανένα τομάρι δεν θ ασχοληθεί μαζί σου!!!
    Πάρε τηλέφωνο 2461034000 να δεις και που θα “σε γράψουν”……

  2. Πολύ σωστά το έθεσες το θέμα κύριε. Μακάρι να βρεθεί λύση. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε να κυκλοφορησουμε από τα αδέσποτα. Εύχομαι να δικαιωθείς. Η υποτιθέμενη και αδυνειδητη φιλοζωία κάποιων μας έχουν φέρει σε αυτό το σημείο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.